Približava se istek roka za prijavu na NIS-ov konkurs „Zajednici zajedno“

Konkurs koji je kompanija NIS raspisala u okviru programa „Zajednici zajedno“ za prijavu projekata u lokalnim samoupravama, traje do 8. septembra.

NIS podseća da pravo na prijavljivanje imaju sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, neprofitne organizacije iz 11 gradova i opština u kojima NIS posluje: Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.

Fokus ovogodišnjeg konkursa je podrška kapitalnim projektima, prioritetnim za opštine i gradove u kojima se program realizuje. Konkursom je obuhvaćeno pet oblasti: ekologija, nauka/obrazovanje, javno zdravlje, socijalna zaštita, kultura i sport. U svakoj lokalnoj samoupravi, u skladu sa potrebama zajednice, na osnovu sprovedenog anketiranja građana i istraživanja ključnih oblasti za ulaganje u sredini u kojoj žive, izabrane su do tri oblasti u okviru kojih će zainteresovane organizacije moći da konkurišu.

I ove godine kompanija NIS je za finansiranje projekata izdvojila 110,5 miliona dinara, a odluku o njihovom izboru doneće Komisija sastavljena od predstavnika kompanije NIS i lokalne zajednice.

Rezultati konkursa biće objavljeni 13. oktobra 2017. godine, a sve informacije o uslovima i propozicijama javnog konkursa „Zajednici zajedno“ mogu se pronaći na internet adresi www.zajednicizajedno.nis.eu.

Kroz program „Zajednici zajedno“, NIS već devetu godinu zaredom pruža doprinos razvoju lokalnih zajednica i kvalitetu života u njima. Do sada je kroz program podrške lokalnim projektima uloženo 904 miliona dinara čime je podržano ukupno 864 projekata za razvoj lokalnih zajednica.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd