Prijem za studente koji su uz podršku NIS-a boravili na stručnoj praksi u Rusiji

Grupu od 11 studenata Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, koji su uz podršku kompanije NIS boravili na dvonedeljnoj stručnoj praksi na Uhtinskom državnom tehničkom Univerzitetu u Ruskoj Federaciji, primio je danas u Gradskoj kući Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

Studente koji su uz podršku NIS-a boravili na praksi na Uhtinskom univerzitetu primio je Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina
Studente koji su uz podršku NIS-a boravili na praksi na Uhtinskom univerzitetu primio je Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina

Studenti koji su obavili stručnu praksu na Univerzitetu u Uhti prva su generacija sa novoakreditovanog smera „Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa“ na zrenjaninskom Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“, čije je osnivanje inicirala kompanija NIS, radi školovanja kadra osposobljenog za rad u kompaniji. Reč je o studijama interdisciplinarnog karaktera koja podrazumevaju gostovanje profesora sa Univerziteta u Uhti, kao i obavljanje stručne prakse za studente u ovoj prestižnoj obrazovnoj ustanovi. Saradnja fakulteta iz Zrenjanina i Uhte dovela je i do bratimljenja ova dva grada, pa je u planu da se pored obrazovanja, saradnja proširi i na drugim poljima.

Po dolasku u Uhtu, studentima je prezentovan program boravka, kao i karta Uhtinskog basena. U naučno-laboratorijskim kompleksima univerziteta, koji su opremile neke od najvećih svetskih naftnih kompanija, studenti su imali prilike da se upoznaju sa svim procesima proizvodnje, prerade i transporta nafte kroz magistralne naftovode. Zrenjaninski studenti su aktivno učestvovali u brojnim vežbama, od upotrebe opreme, do simulacije rada na bušotini. Na kraju boravka u Rusiji, grupu srpskih studenata je primio Aleksandar Busirev, gradonačelnik Uhte, dok im je rektor Uhtinskog univerziteta uručio Sertifikate o uspešno završenoj stručnoj praksi.

NIS je podržao boravak studenata iz Zrenjanina na Univerzitetu u Uhti kako bi budući inženjeri imali priliku da se stručno usavršavaju na jednom od najprestižnijih svetskih fakulteta u oblasti nafte i gasa.

Nakon boravka u Uhti, studenti će u toku ovog leta obaviti stručnu praksu i u kompaniji NIS. Saradnja NIS-a sa obrazovnim i naučnim institucijama sprovodi se kroz korporativni program „Energija znanja“.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd