Proglašeni pobednici Srpske fizičke olimpijade

Na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu proglašeni su pobednici Srpske fizičke olimpijade, koja se treću godinu zaredom održava uz podršku kompanije NIS.

SFO

Pobednicima su uručene statue „Energija znanja“, a pobednički tim će predstavljati Srbiju na 45. Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi koja će biti održana u Indiji, u julu ove godine.

Veliku zlatnu statuu „Energije znanja“ osvojio je Dušan Novičić iz Matematičke gimnazije u Beogradu. Velika srebrna statua pripala je Janku Šušteršiču iz Prve kragujevačke gimnazije, dok je Veliku bronzanu statuu ponela Marija Šindik iz Matematičke gimnazije. Male statue su pripale Željku Arsiću iz Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Pančeva i Radoici Draškiću iz Šabačke gimnazije. Njih petoro će predstavljati Srbiju na međunarodnom takmičenju.

Pobedničke statue uručila je dr Snežana Lakićević, menadžer NIS-a za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama, a svečanoj dodeli nagrada prisustvovali su i predstavnici Društva fizičara Srbije, organizatora Srpske fizičke olimpijade.

Takmičarski deo Srpske fizičke olimpijade za učenike srednjih škola održan je 9. i 10. maja na Fizičkom fakultetu, a učestvovalo je ukupno 37 učenika.

Pored Olimpijade iz fizike, kompanija NIS podržava i olimpijade iz matematike, hemije i ruskog jezika. Kroz korporativni program „Energija znanja“, NIS sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama, i na taj način podržava razvoj mladih kadrova, kako za svoje, tako i za potrebe celog društva. Pored podrške olimpijadama znanja, program „Energija znanja“ obuhvata i stipendiranje studenata, opremanje učionica i laboratorija, kao i organizovanje letnjih škola i kampova.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd