Proglašeni pobednici Srpske matematičke olimpijade, održane uz podršku NIS-a

Na svečanosti u prostorijama Matematičke gimnazije u Beogradu, danas su proglašeni pobednici jubilarne, desete po redu Srpske matematičke olimpijade, koja se održava uz podršku kompanije NIS.

Kompanija NIS četvrtu godinu zaredom podržava organizaciju Srpske matematičke olimpijade, kao i odlazak takmičara na Međunarodne olimpijade iz matematike
Kompanija NIS četvrtu godinu zaredom podržava organizaciju Srpske matematičke olimpijade, kao i odlazak takmičara na Međunarodne olimpijade iz matematike

Veliku Zlatnu statuu „Energije znanja“ osvojio je Igor Medvedev, učenik Matematičke gimnazije iz Beograda. Velika Srebrna statua je pripala Nikoli Pavloviću iz gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada, dok je Bronzana statua otišla u ruke Alekse Milojevića iz Matematičke gimnazije. Male statue „Energije znanja“ su osvojili Aleksa Konstantinov, Nikola Sadovek i Ognjen Tošić, učenici Matematičke gimnazije iz Beograda. Pobednici Srpske matematičke olimpijade su se ovim plasmanom kvalifikovali za učešće na 57. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja će se u julu ove godine održati u Kini, u Hong Kongu.
Srpska matematička olimpijada je održana 1. i 2. aprila u prostorijama Matematičke gimnazije, u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Svečanoj dodeli nagrada su prisustvovali prof. dr Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, mr Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije, dr Vojislav Andrić, predsednik Društva matematičara Srbije, dr Snežana Lakićević, menadžer NIS-a za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama, kao i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kompanija NIS četvrtu godinu zaredom podržava organizaciju Srpske matematičke olimpijade, kao i odlazak takmičara na Međunarodne olimpijade iz matematike. U okviru programa „Energija znanja“, NIS podržava i Olimpijade iz oblasti fizike, hemije i ruskog jezika.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd