Projekat „Energija znanja“ predstavljen na konferenciji “HR Srbija 2015”

U Beogradu je danas održana konferencija "HR Srbija 2015", u organizaciji Kolor Pres Grupe, na kojoj je predstavljen program „Energija znanja“ kompanije NIS. Projekat je predstavila dr Snežana Lakićević, menadžer NIS-a za saradnju sa naučnim i obrazovnim institucijama.

U okviru konferencije, čija je tema „Ljudski resursi u digitalnom dobu“, održano je nekoliko panel-diskusija: „HR u Srbiji“, „HR u IT kompanijama“, „HR u digitalnoj eri“, kao i „Najbolje HR prakse – Izazovi talent menadžmenta“, na kojoj je učestvovala predstavnica NIS-a.

Snežana Lakićević je predstavila dostignuća NIS-a u oblasti saradnje kompanije sa obrazovnim institucijama u Srbiji, koja se odvija upravo kroz program „Energija znanja“.

„NIS je velika kompanija, pre svega zainteresovana za inženjerske struke, međutim malo ljudi je motivisano da izučava matematiku, fiziku ili hemiju. Zato smo podržali Društvo matematičara, fizičara i hemičara, a kao strateške partnere smo izdvojili Rudarsko geološki, Prirodno matematički, Mašinski, Hemijski, kao i Fakultet tehničkih nauka. Krenuli smo i sa stipendijama za studente koji žele da uzmu za temu svojih diplomskih radova ono što nas zanima. Otvorili smo novi smer na Fakultetu tehničkih nauka u Zrenjaninu, „Industrijsko inženjerstvo i eksploatacija nafte i gasa“, u saradnji sa ruskim univerzitetom iz Uhte. Sada svi stipendisti imaju obezbeđena radna mesta. Takođe imamo 25 stipendista na školovanju u Rusiji kako bismo popunili jaz između potreba i onoga što se nudi na tržištu. Mi moramo da počnemo regrutaciju ranije i da navedemo mlade da upišu fakultete koji im nude sigurnost zaposlenja“, istakla je Snežana Lakićević.

Konferenciju je otvorila potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, a pored NIS-a, učešće u diskusijama su uzeli i predstavnici drugih velikih kompanija u Srbiji, poput Coca-Cola Hellenic, Philip Morris, Ernst & Young, kao i predstavnici državnih preduzeća, univerziteta i stranih diplomatskih predstavništva u Srbiji.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd