Raspisan konkurs za učešće mladih izvođača na festivalu klasične muzike „Boljšoj“

Raspisan je konkurs za učešće mladih talenata iz Srbije i Republike Srpske na festivalu klasične muzike „Boljšoj“, koji će se održati od 15. do 17. jula.

Festival se tradicionalno održava u etno-selu Drvengrad u Srbiji pod rukovodstvom svetski poznatog režisera Emira Kusturice i uz podršku kompanije „Gasprom njeft“.

Prijave za učešće na konkursu mogu podneti svi učenici muzičkih škola i studenti muzičkih akademija Srbije i Republike Srpske, koji će se takmičiti u dve starosne grupe: od 13 do 17, i od 18 do 25 godina.
Tokom tri dana 100 muzičara iz Srbije, Republike Srpske i Rusije takmičiće se u izvođenju klasičnih dela ruskih i srpskih kompozitora.

Muzički program festivala obuhvata takmičarske i revijalne nastupe učesnika, kao i koncerte svetskih zvezda klasične muzike.
Ove godine na festivalu će biti organizovani majstorski kursevi pod rukovodstvom violiniste Nemanje Radulovića, tenora Zorana Todorovića i violončeliste Nareka Ahnazarajana.
Detaljnije informacije o pravilima učešća na konkursu mogu se naći na zvaničnoj stranici festivala na Facebook-u.

Dodatne informacije: 

Muzički festival ruske muzike „Boljšoj“ pod rukovodstvom režisera Emira Kusturice održava se u selu Drvengrad (Srbija) od 2013. godine. „Gasprom njeft“ nastupa kao generalni partner festivala. Osnovna ideja festivala je podrška mladim talentima iz muzičkih škola i akademija Srbije i Republike Srpske, kao i iz različitih regiona Rusije. Svake godine festival „Boljšoj“ okuplja oko pet hiljada gledalaca. Među umetnicima koji su nastupili na festivalu u Drvengradu su čuveni ruski i srpski muzičari: Denis Macujev, Jurij Rozum, Nemanja Radulović, Aljona Bajeva. Drvengrad se nalazi na nadmorskoj visini od 1600 metara na planini Zlatibor (nacionalni park „Mokra gora“) u Srbiji, i predstavlja jedinstveni arhitektonski projekat Emira Kusturice.
Drevengrad je bio izgrađen za potrebe snimanja filma Emira Kusturice „Život je čudo“, pored železničke stanice pruge uskog koloseka, koja je nekada spajala Beograd i Dubrovnik. U glavnom delu se nalazi trg Nikole Tesle, čiji je centralni objekat crkva Svetog Save, a u mestu ukupno ima oko 50 kuća. Sve ulice i objekti nose imena poznatih ljudi: ulica Novaka Đokovića, ulica Maradone, bioskop Stenlija Kjubrika, trg Nikite Mihalkova, kuća Dostojevskog i drugih.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd