Ruski ansambl „Pjatnicki“ prvi put u Beogradu uz podršku NIS-a

Povodom obeležavanja Dana Rusije, u Sava Centru će 16. juna nastupiti ansambl ruskih narodnih pesama i igara „Pjatnicki“, uz podršku kompanije NIS.

Ansambl ruskih narodnih pesama i igara „Pjatnicki“ nastupiće 16. juna u Beogradu uz podršku kompanije NIS
Ansambl ruskih narodnih pesama i igara „Pjatnicki“ nastupiće 16. juna u Beogradu uz podršku kompanije NIS

Koncert su na konferenciji za medije najavili Nadežda Kuščenkova, direktorka Ruskog doma u Beogradu, Sanja Lubardić, direktorka Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije NIS-a i predstavnici Sava Centra.

Ansambl „Pjatnicki“ je jedan od najpoznatijih ruskih umetničkih sastava koji na svom repertoaru ima narodne pesme i igre, te se smatra i svojevrsnom riznicom ruske umetnosti i tradicije. Ansambl, koji nosi titulu „Nacionalno blago“, sastoji se od hora, orkestra i plesne grupe. „Pjatnicki“ je osnovan 1911. godine, a popularnost stiče tokom Drugog svetskog rata, kada je nastupao u sastavu frontovskih koncertnih brigada Crvene armije. Pobedonosne 1945. godine hor održava koncert na stepeništu tek osvojenog Rajhstaga u Berlinu.

Kao generalni sponzor koncerta, kompanija NIS pruža podršku kulturnim projektima u Srbiji, kao i jačanju tradicionalnih, prijateljskih veza Srbije i Rusije.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd