Saradnja NIS-a i Gimnazije Pirot

Kompanija NIS i Gimnazija Pirot svečano su potpisale Memorandum o saradnji kojim je predviđena realizacija zajedničkih aktivnosti na popularizaciji i poboljšanju uslova za učenje ruskog jezika u ovoj Gimnaziji.

Memorandum su potpisali Andrej Šibanov, savetnik direktora Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a i Bratislav Krstić, direktor Gimnazije Pirot. Svečanom potpisivanju Memoranduma prisustvovao je i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

NIS je prepoznao značaj ulaganja u Gimnaziju Pirot povodom  interesovanja  velikog broja učenika za učenje ruskog jezika,  kao i njihovog učešća i odličnog plasmana na Olimpijadama znanja koje kompanija NIS organizuje već pet godina zaredom kroz program „Energija znanja“.  Opremanje učionice za ruski jezik u Gimnaziji Pirot, koje je predviđeno ovom saradnjom, doprineće daljoj  popularizaciji ruskog jezika u ovom delu Srbije.

Меморандум су потписали Андреј Шибанов, саветник директора Функције за организациона питања НИС-а и Братислав Крстић, директор Гимназије Пирот

Gradonačelnik  Pirota Vladan Vasić ovom prilikom je istakao da je za grad  i Gimnaziju saradnja sa NIS-om izazov i čast. On je naglasio da je lokalna samouprava dobar partner obrazovnim institucijama u Pirotu, za koje izdvaja novčana sredstva i tim putem podržava svaki vid međunarodne saradnje.

Andrej Šibanov, savetnik direktora Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a, sa ponosom je govorio o dosadašnjim uspesima programa „Energija znanja“, dodavši da je do sada  potpisano  oko 50 ugovora sa institucijama u zemlji i inostranstvu tokom pet godina sprovođenja ovog programa i naglasio lično zadovoljstvo što kompanija NIS ovim putem podržava mlade ulažući u obrazovanje.

Direktor Gimnazije Pirot  Bratislav Krstić  izrazio je veliko zadovoljstvo i ponos zbog uspostavljanja saradnje sa kompanijom NIS.
Kompanija NIS u okviru programa „Energija znanja“ veliku pažnju poklanja ulaganju u mlade i usmerena je na saradnju sa obrazovnim institucijama,  školama i stručnim i naučnim društvima. Za svoj doprinos razvoju obrazovanja u Srbiji, NIS je u 2016. godini dobio prestižnu „Svetosavsku nagradu“ koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd