Saradnja NIS-a sa Građevinskim, Mašinskim i Hemijskim fakultetom

Kompanija NIS i Građevinski, Mašinski i Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali su danas Memorandume o saradnji u oblasti obrazovanja, istraživanja i razmene znanja.

Sporazum su potpisali Ivan Gržetić, dekan Hemijskog fakulteta, Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta, Andrej Šibanov, direktor Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a i Branko Božić, dekan Građevinskog fakulteta
Sporazum su potpisali Ivan Gržetić, dekan Hemijskog fakulteta, Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta, Andrej Šibanov, direktor Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a i Branko Božić, dekan Građevinskog fakulteta

Time se nastavlja saradnja NIS-a sa visokoškolskim ustanovama, u cilju povezivanja nauke i privrede.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su Andrej Šibanov, direktor Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a, Snežana Lakićević, menadžerka za saradnju sa obrazovnim institucijama, Branko Božić, dekan Građevinskog fakulteta, Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta i Ivan Gržetić, dekan Hemijskog fakulteta. Događaju je prisustvovao i prof. dr Živoslav Tešić prorektor za nauku, inovacije i transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu.

„Svrha ove saradnje je jače povezivanje privrede i obrazovnih institucija. NIS je jedna od najvećih kompanija u Srbiji, a Beogradski univerzitet najveća i najznačajnija obrazovna institucija. Zato je naš zajednički cilj da doprinesemo podizanju kvaliteta obrazovanja, kako studenata, tako i naših zaposlenih, jer će u okviru ove saradnje profesori Beogradskog univerziteta držati obuke našim zaposlenima“, izjavio je Andrej Šibanov, direktor Funkcije za organizaciona pitanja u NIS-u.

Predstavnici NIS-a i fakulteta
Predstavnici NIS-a i fakulteta

„Nadam se da će današnje potpisivanje sporazuma o saradnji između jedne tako perspektivne institucije kao što je NIS i predstavnika visokoškolskih ustanova Univerziteta u Beogradu predstavljati dobru osnovu za povezivanje nauke i privrede“, rekao je Branko Božić, dekan Građevinskog fakulteta.

„Mašinski fakultet je uvek pridavao izuzetan značaj saradnji sa privredom. Sporazum sa NIS-om nam je dao novi polet i ja sam siguran da ćemo tu šansu na najbolji način iskoristiti. Očekujem da će naši zajednički projekti dati, ne samo sjajne rezultate u nauci, već i dodatnu konkuretnost kompaniji NIS na tržištu“, istakao je Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta.

„Nadam se da će naš zajednički poduhvat doneti odlične rezultate. Osim što ćemo uživati u svim benefitima koje donosi saradnja sa NIS-om, mi ćemo sa naše strane da uzvratimo i pružimo profesionalne informacije koje će doprineti još boljem pozicioniranju ove kompanije na tržištu“, izjavio je Ivan Gržetić, dekan Hemijskog fakulteta.

Saradnju sa univerzitetima NIS sprovodi u okviru programa „Energija znanja“ kroz zajedničke projekte sa Univerzitetima u Beogradu i Novom Sadu, velikim brojem fakulteta i osnovnih i srednjih škola.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd