Školarci iz Kosovske Mitrovice učestvovali u akciji “Sportom protiv nasilja ”

Na edukativan, zdrav i zabavan način deca iz osnovne škole „Branko Radičević“ u Kosovskoj Mitrovici imali su priliku da se upoznaju sa teniskim čarima u okviru akcije „Sportom protiv nasilja“ koja se organizuje uz podršku kompanije NIS , Teniskog saveza Srbije (TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta.

NIS a.d. Novi Sad

Radost na licima mališana iz Kosovske Mitrovice, koji su uz pomoć mini reketa i laganih loptica prilagođenih njihovom uzrastu učili prve korake tenisa, upotpunili su i pokloni koje je obezbedila kompanija NIS. U okviru svog programa „Energija sporta“ i kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a, NIS se aktivno uključio u promociju zdravog života i animiranje mladih talenata.

NIS a.d Novi Sad

Program “Svetske teniske federacije” (International Tennis Federation ITF) – poznat i kao Mini tenis, namenjen je deci školskog uzrasta, a cilj je da pored škole tenisa, promoviše sportske vrednosti, kulturu nenasilja i fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

U akciji „Sportom protiv nasilja“ od oktobra prošle godine do sada učestvovalo je više od 10 000 đaka iz 17 gradova u Srbiji, a akcija se uspešno nastavila i u 2015 godini. Teniski karavan je u ovoj godini obišao Valjevo, Topolu, Sombor , Kanjižu i Kosovsku Mitrovicu, a biće održan i u drugim gradovima širom Srbije.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd