Zajednička akcija NIS-a, TSS-a i Ministarstva prosvete “Sportom protiv nasilja”

U Osnovnoj školi “Bratstvo” u Novom Pazaru održana je akcija pod nazivom “Sportom protiv nasilja” koju organizuju NIS i Teniski savez Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinicom za prevenciju nasilja.

NIS_sportom_protiv_nasilja

Tom prilikom 260 đaka iz 26 odeljenja od prvog do četvrtog razreda upoznala su se sa programom “Svetske teniske federacije” (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS koji je namenjen deci školskog uzrasta, a za cilj pored škole tenisa ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

Deci su pored teniske obuke uručeni pokloni za koje se pobrinuo NIS, višegodišnji generalni sponzor TSS-a u okviru svog programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS je partner Teniskog saveza u promociji zdravog života i animiranja mladih talenata.

Akcija “Sportom protiv nasilja“ biće održana širom Srbije u preko 300 osnovnih škola tokom školske godine 2014/15.

Premijera je održana ovog leta u sedištu Teniskog saveza Srbije, u beogradskom Imupls holu, gde je 4. juna 2014. na zabavan i motivacioni način deci iz 14 osnovnih škola iz Beograda predstavljen tenis. Uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, deca su imala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu.

Akcija “Sportom protiv nasilja“ ovog leta održana je i u Novom Bečeju, a do polovine oktobra škola tenisa za najmlađe posetiće i osnovne škole u Prijepolju (10. oktobar 2014) i Novoj Varoši (14. oktobar 2014).

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd