Kvalitet leti visoko. Avio-gorivo u NIS-u

Sa natprosečnim rezultatima u proizvodnji i prodaji mlaznog goriva, NIS je 2014. godine visoko podigao lestvicu uspeha. Na novoizgrađenim postrojenjima u okviru kompleksa za hidrokreking u Rafineriji nafte Pančevo (RNP), proizvodi se mlazno gorivo koje znatno prevazilazi propisane standarde evropskog kvaliteta. Ovako kvalitetni proizvodi NIS-a podigli su tokom prošle godine, u nebeske visine, vazduhoplove mnogih avio-kompanija.

Tokom čitave prošle godine proizvodnja mlaznog goriva bila je stabilna i sa stanovišta kvaliteta je znatno bolja od propisanih standarda Evropske unije. Pored savremene tehnologije, koja je ključna u ovakvoj proizvodnji, dobro uigran tim zaposlenih daje značajan doprinos pouzdanom radu i predstavlja najvažniju kariku u uspešnoj realizaciji mlaznog goriva.

Odlična proizvodnja mlaznog goriva tokom 2014. godine, rezultat je izvanrednih pokazatelja prodaje NIS-ovog avio-goriva u Bloku „Promet“. U 2014. godini realizovane su sve raspoložive količine mlaznog goriva, što je doprinelo rastu prodaje od preko 40 odsto u odnosu na prošlu godinu. Značajan rekord zabeležen je tokom jula meseca, kada je realizovana istorijska mesečna prodaja avio-goriva, dok je intenzivnim isporukama u avgustu, postavljen novi rekord prodaje „u krilo“ (u rezervoar aviona).

avio gorivo

Najveći kupac NIS-ovog mlaznog goriva je „Air Serbia“, a prodaja ovog derivata domaćem avio-prevozniku je tokom 2014. godine značajno porasla. NIS je u 2014. otpočeo saradnju i sa vodećim svetskim avio-kompanijama kao što su: „Turkish Airlines“, „AEROFLOT“ i „FlyDubai“, što je doprinelo porastu tržišnog učešća NIS-a u Srbiji od četiri odsto. Nedavno je proširena saradnja sa avio-kompanijom „Wizz Air“, koja će od maja ove godine biti prisutna i na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu, a čije će letove snabdevati NIS.

Kako bi opravdao ulogu lidera na tržištu, NIS uveliko radi na strateškim planovima za naredni period. Razmatra se mogućnost dodatnog razvoja prodaje avio-goriva NIS-a van granica Srbije.

„Striži“ lete NIS-ovim gorivom

Značajan događaj za NIS bilo je i učvršćivanje saradnje sa Vojskom Republike Srbije. Zahvaljujući tome kompanija je prvi put u istoriji, svojim gorivom na vojnom aerodromu „Batajnica“, snabdela vojne vazduhoplove, kao i vazduhoplove MIG 29 akro grupe „Striži“ iz Ruske Federacije, a sve tokom održavanja vojne parade i posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu.

Osim vojne parade, NIS je podržao i zajedničku vojnu obuku ministarstava odbrane Republike Srbije i Ruske Federacije, snabdevši mlaznim gorivom vazduhoplove Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd