Svečani koncerti dečje filharmonije iz Rusije u Nišu, Novom Sadu i Beogradu

Ruski hor "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga tokom svog gostovanja u Srbiji održaće svečane koncerte u Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

Hor će nastupiti na sceni Narodnog pozorišta u Nišu, u petak, 18. oktobra, u 18 časova, na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, u nedelju, 20. oktobra u 19 časova, kao i na sceni Ruskog doma u Beogradu, u sredu, 23. oktobra u 19 časova. Nastup jednog od najpoznatijih horova u svetu ovog tipa omogućila je kompanija NIS.

Karte za koncert su besplatne i mogu se preuzeti na biletarnicama pozorišta u Nišu i Novom Sadu, kao i u Ruskom domu u Beogradu, od utorka, 15. oktobra.

Ruski hor “Kapela dečaka i mladića” Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga osnovan je 1979. godine od strane čuvenog hor-majstora Larise Balter, a ove godine poznati hor u Rusiji, i daleko izvan svojih granica, proslavio je 40 godina postojanja. Ansambl je u međuvremenu izgradio svetski renome i poznat je kao jedan od najkvalitetnijih vokalnih sastava dečaka i mladića. Po specijalnom pozivu Ruskog doma hor je prvi put došao u Srbiju 2016. godine.

U istoriji ruskog hora “Kapela dečaka i mladića” Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga su gostovanja i festivali u Nemačkoj, Japanu, Belgiji, Francuskoj, Holandiji, Grčkoj, Čileu, Rusiji, Ukrajini. Proputovali su pola sveta, došavši čak do Čilea, i nastupali sa najpoznatijim orkestrima i dirigentima, na najprestižnijim scenama.

U horu pevaju i dečaci i mladići, zahvaljujući čemu je zvuk hora neverovatno lep i jedinstven. U repertoaru „Kapele“ ima mnogo dela, pogodnih upravo za takav sastav glasova. Deca 21. veka pevaju i muziku Baha i Rahmanjinova, Sviridova i Prokofjeva, Pahmutove i Glinke, ruske narodne pesme i duhovnu muziku, dela savremenih kompozitora.

Ova ekipa mladih muzičara nastupa na čelu sa umetničkim rukovodiocem Fridrihom Vejsgejmom.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd