U Kanjiži održana akcija “Sportom protiv nasilja ”

Teniske avanture sa školarcima nastavljaju se kroz akciju “Sportom protiv nasilja” koja je, uz podršku NIS-a, Teniskog saveza Srbije (TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta, danas održana u Kanjiži gde su đaci od prvog do osmog razreda učili prve korake tenisa. U okviru svog programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja, kompanija NIS kao višegodišnji sponzor TSS-a , aktivno je uključena u ovu akciju sa ciljem promocije zdravog života i afirmacije mladih talenata.

Sportom protiv nasiljaKanjiza

Dobar odziv mališana iz osnovne škole „Jovan jovanović Zmaj“ u Kanjiži predstavlja za NIS potvrdu da , akcija „Sportom protiv nasilja“ pruža prave vrednosti najmlađima, potrebne za njihovo pravilno odrastanje. Korišćenjem mini terena, manjih reketa i lakših loptica, deca su na zabavan način imala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu. Ovom prilikom, pored teniske obuke, deci su uručeni pokloni koje je obezbedio NIS.

Inače, akcija „Sportom protiv nasilja“ deo je programa “Svetske teniske federacije” (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS, koji je namenjen deci školskog uzrasta. Cilj programa je da deci školskog uzrasta, pored škole tenisa, predstavi sportske vrednosti, kulturu nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u njihovom zdravom razvoju.

U 2015 godini akcija „Sportom protiv nasilja“ nastavlja se u gradovima širom Srbije, a do sada je u ovoj akciji učestvovalo više od 9500 đaka iz 16 gradova u Srbiji.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd