Učenici iz Srbije putuju u Rusiju u međunarodni kamp „Artek“

Đaci dve bilingvalne škole iz Srbije boraviće tokom jula i avgusta u kampu Međunarodnog dečjeg centra „Artek“ u okviru susreta mladih diplomata sa vršnjacima iz 30 država, a tema ovogodišnjeg kampa biće „Moja planeta Zemlja“.

Đaci dve bilingvalne škole iz Srbije boraviće tokom jula i avgusta u kampu Međunarodnog dečjeg centra „Artek“

Srpski učenici koji će na leto putovati u Rusiju su đaci dva bilingvalna odeljenja u gimnaziji Jovan Jovanović Zmaj u Novom Sadu i gimnaziji iz Aleksinca, a ovogodišnji Međunarodni kamp „Artek“ ugostiće đake između 12 i 16 godina starosti.

Zahvaljujući Asocijaciji mladih diplomata iz Rusije na čijem čelu je bivši ruski ambasador u Srbiji Valerij Jegoškin, ove godine 25 učenika iz Srbije putovaće u Rusiju kako bi učestvovalo u međunarodnom kampu, tačnije njih 15 iz novosadske i 10 iz aleksinačke gimnazije.

Srednjoškolcima je zajedno sa prošlogodišnjim učesnicima kampa „Artek“ povodom Dana Rusije priređen prijem u Ruskom domu u Beogradu

Srednjoškolcima je zajedno sa prošlogodišnjim učesnicima kampa „Artek“ povodom Dana Rusije priređen prijem u Ruskom domu u Beogradu 11. juna, gde su imali priliku da pogledaju izložbu radova jakutskih umetnika „Nomadski rukopisi Sibira“ i postavku fotografija Galine Pavlove o Jakutiji. Valerij Jegoškin održao je tom prilikom đacima predavanje, a srednjoškolci su mogli da uživaju i u prezentaciji igara na nacionalnom muzičkom instrumentu homusu i u narodnom stvaralaštvu poput biseropletenja, pletenja od konjske dlake, šivenja od komada kože i pletenja cvetova.

Ove godine 25 učenika iz Srbije putovaće u Rusiju kako bi učestvovalo u međunarodnom kampu, tačnije njih 15 iz novosadske i 10 iz aleksinačke gimnazije.

Kao jedna od kompanija koja aktivno podržava popularizaciju ruskog jezika, NIS svojim programom „Energija znanja“ pomaže otvaranje bilingvalnih odeljenja u srpskim školama i projekat odlaska učenika u Rusiju biće realizovan uz pomoć NIS-a. Tim povodom, Asocijacija mladih diplomata je direktoru Funkcije za organizaciona pitanja Andreju Šibanovu i savetniku direktora te funkcije za saradnju sa naučnim i obrazovnim institucijama Snežani Lakićević, uručila priznanja kao znak zahvalnosti za podršku u radu.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd