Uspešna volonterska akcija NIS-a u Borči

U Osnovnoj školi „Rade Drainac“ u beogradskom naselju Borča protekle subote bilo je veoma živo. Vedar duh, optimizam i solidarnost obeležili su volontersku akciju NIS-a pod nazivom „Osmeh na dečijim licima“.

Zaposleni kompanije, kolektiv škole i đaci su učinili lepšim unutrašnjost školske zgrade i dvorište škole. Jedan deo tima je okrečio kabinet za fiziku, a drugi su se rasporedili da osveže zid kod ulaza u školu i ofarbaju žardinjere u koje je posađeno cveće.

– Briga za decu i mlade i njihov zdrav razvoj je u fokusu NIS-ovih volontera, tako da smo se i u ovoj akciji odlučili da mališanima iz Borče ulepšamo prostor u kome provode najviše vremena. Ovom akcijom želimo da pokažemo da smo odgovorni prema zajednici i deci i mladima kao najvažnijim članovima društva, istakla je Snežana Lekić, volonter NIS-a i koordinator akcije u Borči.

Akcija u Borči je poslednja u nizu volonterskih akcija koje je NIS realizovao u okviru konkursa volonterskih projekata pod nazivom „Ulepšaj! Područi! Obraduj! sa fokusom na razvoj zajednice. U želji da obraduju najmlađe i podare osmehe onima kojima su najpotrebniji, volonteri NIS-a uložili su energiju i ljubav radeći u Sefkerinu, Žablju, Novom Sadu i Beogradu. Uređujući prostore škola i vrtića, družeći sa sa decom i mladima, među kojima su i oni sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, Klub volontera NIS-a je potvrdio svoje opredeljenje za pružanje podrške deci i mladima.

Klub volontera NIS-a formalno je osnovan 2018. godine. U fokusu korporativnog volonterizma NIS-a su pomoć socijalno ugroženim kategorijama, deci i omladini, kao i zaštita životne sredine. Do sada je realizovan veći broj akcija, poput uređenja Fruške gore, keja na Tamišu, čišćenje Petrovaradinske tvrđave, kao i uručenje novogodišnjih poklona deci u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu, Kliničkom centru u Nišu, SOS dečijem selu u Kraljevu i Domu za decu u Sremčici.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd