Uspešno završena dodatna modernizacija Rafinerije nafte Pančevo

U NIS-ovoj Rafineriji nafte Pančevo uspešno su završeni investicioni radovi na delu procesnih postrojenja.

Dodatnom modernizacijom povećana je efikasnost proizvodnih procesa u rafineriji i obezbeđen je njen još pouzdaniji rad. Osim toga, postrojenja su sada u potpunosti spremna za stabilan i pouzdan rad u uslovima visokih temperatura tokom leta kada je planirana povećana proizvodnja najkvalitetnijih derivata Evro 5 standarda za domaće i inostrano tržište.

Ukupna vrednost ovog investicionog održavanja iznosi oko 30 miliona dinara, a radovi su obavljeni na rafinerijskim postrojenjima – atmosferskoj i vakum destilaciji, na postrojenjima za sekundarnu obradu – postrojenju za blagi hidrokreking i hidroobradu (MHC/DHT), postrojenjima Vodonik, Platforming i pogonu za obradu gasova, na kojima se proizvode derivati evro 5 kvaliteta.

Kao društveno odgovorna kompanija, NIS je sve radove sproveo uz stroge ekološke i standarde bezbednosti na radu, a za vreme dodatne modernizacije rafinerijskih postrojenja tržište je bilo uredno snabdeveno svim vrstama naftnih derivata. NIS će nastaviti da unapređuje rad Rafinerije nafte Pančevo, čime potvrđuje da je razvoj prerade jedan je od prioriteta kompanije.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd