Uz podršku NIS-a opremljen informatički kabinet u Gimnaziji u Čačku

Kompanija NIS je u okviru konkursa „Zajednici zajedno“ podržala opremanje informatičkog kabineta u Gimnaziji u Čačku.

NIS ucionica 1

Kabinet je namenjen učenicima Gimnazije, ali i đacima završnih razreda osnovnih škola nadarenih za matematiku.

Gimnazija u Čačku je omogućila održavanje nastave i za učenike sedmog i osmog razreda, sa idejom da završne godine osnovne škole pohađaju u ovoj ustanovi, a po programu koji ima povećan obim časova matematike, informatike i prirodnih nauka.

Razlog za ovakvu inicijativu je veliko interesovanje učenika čačanskih osnovnih škola za prirodno-matematički smer ove Gimnazije, na koji se svake godine upiše više od 100 učenika. Do sada, škola nije imala adekvatno opremljen informatički kabinet, što je bio motiv kompanije NIS da podrži ovaj projekat i na taj način doprinese boljim uslovima za rad, kako učenika, tako i nastavnog osoblja.

Putem konkursa „Zajednici zajedno“, NIS realizuje podršku zajednici u kojoj posluje. Projekti izabrani na javnom konkursu doprinose razvoju lokalnih zajednica, olakšavaju funkcionisanje brojnih ustanova i unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd