Akcija NIS-a i Teniskog saveza Srbije – „Sportom protiv nasilja“

NIS i Teniski savez Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pokrenuli su akciju „Sportom protiv nasilja“.
Tokom sledeće školske godine, ovom akcijom čiji je cilj popularizacija tenisa kroz program mini tenisa Svetske teniske federacije, kao i promocija sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu, biće obuhvaćena deca iz više od 300 osnovnih škola u Srbiji.

NIS_sportom_protiv_nasilja1

Priliku da se prvi upoznaju sa veštinama igranja tenisa na mini terenima, kao i da se druže sa najboljom srpskom teniserkom Jelenom Janković, danas su imali đaci iz 14 osnovnih škola iz Beograda.
NIS_sport_protiv_nasilja

Na predstavljanju akcije i prvom treningu, prisustvovali su predsednik Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije Toplica Spasojević i koordinator Jedinice za prevenciju nasilja pri Ministarstvu nauke i prosvete Biljana Lajović.

NIS je višegodišnji generalni sponzor TSS-a koji podržava u okviru programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS je partner Teniskog saveza u promociji zdravog života i negovanja mladih talenata.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd