Čajkovski na Kalemegdanu kao najava Boljšoj festivala

Građani koji su se juče zatekli u blizini Muzičkog paviljona na Kalemegdanu, imali su priliku da uživaju u kompozicijama Skrjabina, Rahmanjinova i Čajkovskog na mini koncertu koji je održan kao najava „Boljšoj festivala“ koji će se održati na Mokroj Gori od 13. do 15 septembra.

Reditelj Emir Kusturica prvi put ove godine organizuje „Boljšoj festival“ po uzoru na filmski festival „Kustendorf“. Održavanje ovog festivala klasične muzike je omogućila kompanija „Gaspromnjeft“, pa će i tema takmičarskog dela programa biti izvođenje klasičnih i savremenih ruskih kompozicija.

Čajkovski na Kalemegdanu kao najava Boljšoj festivala

Prema rečima organizatora, glavna ideja festivala je promocija što većeg broja mladih talenata iz srednjih muzičkih škola i akademija iz Srbije u želji da ovaj festival postave na mapu evropskih i svetskih festivala klasične muzike.

U glavnom programa festivala učestvovaće češki nacionalni simfonijski orkestar sa dirigentom Janom Kučerom, ruski pijanista Jurij Rozum i Emir Kusturica i No Smoking orchestra koji će održati koncerte na glavnom trgu Drvengrada.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd