NIS donirao 200.000 KM poplavljenim područjima u BiH

Kompanija NIS a.d. Novi Sad koja posluje u okviru grupacije Gazprom Neft, a na tržištu BiH prisutna je kroz mrežu benzinskih stanica Gazprom i NIS Petrol, donirala je 200.000 konvertibilnih maraka za pomoć poplavljenim područjima u BiH.

Pomoć je namjenjena saniranju posljedica poplava i otvorenih klizišta u područjima Doboja, Bijeljine i Šamca  u Republici Srpskoj odnosno opštine Maglaja i Tuzlanskog kantona u Federaciji BiH.

„Katastrofa prouzrokovana minulim poplavama je direktno i indirektno pogodila sve građane u BiH. Hiljade ljudi ostalo je bez svojih domova, među njima i mnogo naših radnika. Mi smo kao kompanija koja uspješno posluje širom Bosne I Hercegovine i koja drži do društvene odgovornosti u poslovanju, osjetili potrebu da pomognemo onima kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija. Želja nam je da naša novčana donacija pomogne institucijama u obnovi i izgradnji infrastrukture, škola i domova, kako bi građani što prije nastavili s normalnim životom“, poručio je Branko Radujko, direktor NIS Gazprom Neft za Adriatik regiju.

Pored mreže benzinskih stanica Gazprom i NIS Petrol, kompanija NIS a.d. Novi Sad aktivna je i u oblasti istraživanja nafte i gasa na području Semberije u Republici Srpskoj kroz većinski vlasnički udio u preduzeću Jadran Naftagas d.o.o. Banja Luka.

Kontakt:

Pres služba
(011) 313 0116
Milentija Popovića 1, 11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd