„Energija znanja“ na Drugom Međunarodnom forumu za naftu i gas u Moskvi

Predstavnici NIS-a i stipendisti programa „Energija znanja“ učestvovali su na drugom Međunarodnom forumu za naftu i gas pod nazivom „Nova generacija – Širom univerzuma" koji je održan od 11. do 17. septembra na Ruskom državnom univerzitetu za naftu i gas "Gubkin" u Moskvi.

Na konferenciji na kojoj je učestvovalo preko 70 studenata sa 42 univerziteta iz 38 zemalja, kompanija NIS prvi put je predstavila korporativni program “Energija znanja”.

U okviru panela „HR Time – the Honest Talk“ o „Energiji znanja“ govorila je rukovodilac programa dr Snežana Lakićević koja je tom prilikom istakla da je kompanija NIS opredeljenja za ulaganje u mlade kadrove i unapređenje obrazovnog sistema kao najznačajnijeg stuba razvoja.

Predstavnici kompanije NIS i stipendisti programa “Energije znanja” na svečanom prijemu u Ambasadi Republike Srbiji u Moskvi

Na panelima koji su bili posvećeni temi geofizike „Career Pathways Fair“ i panel sesije „Energy Transformation: the Map of the Future“, govorio je Marko Vanić, menadžer projekta za naučno-istraživački rad u NIS-u, koji je predstavio aktivnosti Naučno-tehnološkog centra kompanije razvoju novih tehnologija i govorio o značaju naučno-istraživačkog rada u industriji. Vanić je takođe u okviru plenarne sesije “Quality of Education: new opportunities and international iniatives” govorio o rezultatima nedavno završenih stručnih praksi NIS-ovih stipendista i individualnom pristupu kroz formiranje posebnog plana prakse. Stipendisti NIS-a koji se školuju na Univerzitetu „Gubkin“ podelili su svoja iskustva i značaj praktičnog znanja koja su stekli tokom prakse u kompaniji. Oni su tom prilikom zahvalili svojim mentorima na profesionalnom pristupu i doprinosu da se njihova znanja i interesovanja prošire, a kompaniji NIS što je prepoznala njihov potencijal i talenat i obezbedila visoko obrazovanje i siguran posao po okončanju školovanja.

Tokom trajanja foruma održan je i sastanak sa prorektorom za međunarodne odnose Univerziteta „Gubkin“, kao i sa dekanom ogranka u Taškentu, Aleksandrom Maksimenko, koji je pohvalio rezultate NIS-ovih stipendista i ocenio program „Energija znanja“ kao odličan primer dobre prakse i model koji treba da sledi svaka društveno odgovorna kompanija.

Po završetku Međunarodnog foruma organizovan je i svečani prijem u Ambasadi Republike Srbije u Moskvi, gde su stipendisti NIS-a imali priliku još jednom da predstave program Njegovoj ekselenciji, ambasadoru Slavenku Terziću. Na prijemu su istaknute istorijske veze Srbije i Rusije, saradnja NIS-a i Gasprom njeft-a, a posebno značaj obrazovanja stipendista NIS-a, kao i doprinos NIS-a povećanju kvota stipendija koje Ruska Federacija dodeljuje za studente iz Srbije.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd