G-Petrol, ćerka firma NIS-a, dobila priznanje za najvećeg investitora u Bosni i Hercegovini

Sa ulaganjem od oko 70 miliona evra, G Petrol, ćerka-firma NIS-a koja upravlja GAZPROM benzinskim stanicama je najveći investitor u Bosni i Hercegovini u kategoriji akvizicija za 2013. godinu. Priznanje za najveća ulaganja dodelila je Agencija za unapređenje stranih investicija (FIPA) u okviru „Izbora stranog investitora BiH“.

G Petrol upravlja mrežom premijum benzinskih stanica GAZPROM koja broji 27 objekata u Bosni i Hercegovini, nakon preuzimanja mreže od kompanije OMV u martu prošle godine.

Priznanja stranim investitorima u BiH u 2013. godini dodeljena su u četiri kategorije: grinfild – potpuno novo ulaganje, akvizicija/privatizacija, otvaranje novih radnih mesta i zajedničko ulaganje. Nagrada se dodeljuje svake godine kao priznanje stranim preduzećima čija su ulaganja bila najznačajnija u prethodnoj godini i kao podrška za budući rad na tom tržištu.

NIS_FIPA

„Zahvaljujem se na ovom, za našu kompaniju izuzetno značajnom priznanju. NIS je investirao, između ostalih tržišta u regionu, i na tržište Bosne i Hercegovine, sa namerom da tu ostane dugo i da donese jedan dodatni kvalitet proizvoda koje dopremamo iz savremene rafinerije u Pančevu, kao i da pružimo dodatni kvalitet usluga i odnosa sa potrošačima i društvom u celini. Danas posle gotovo dve godine od ulaska na tržište smo sigurni da je to bila ispravna odluka i sigurni smo da je BiH, uz sve svoje specifičnosti i vrlo komplikovan regulatorni okvir, pravo mesto za investiranje“, rekao je Branko Radujko, direktor G Petrola prilikom preuzimanja nagrade.

Kontakt:

Pres služba
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd