Konferencija Egzit fondacije o mladima uz podršku NIS-a

Uz podršku NIS-a i u organizaciji Egzit fondacije i Grada Novog Sada održana je konferencija „Youth Heroes" posvećena promociji pozitivnih uzora za mlade.

NIS_EXIT1

Na skupu u Novom Sadu, zaključeno je da podrška najboljim mladim ljudima i njihova promocija kao uzora vršnjacima predstavlja jedan od ključnih načina za izgradnju prosperitetnog društva u Srbiji. Takođe, potvrđena je inicijativa da se Novi Sad kandiduje za omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine.

Posebnu pažnju učesnika privukao je video prilog u kome je predstavljeno nekoliko „mladih heroja“ koji zaslužuju priznanje i pažnju javnosti, među kojima su učesnici NIS-ovog programa „Energija znanja“, Sofija Šoškić i Filip Ilić.

NIS se na konferenciji predstavio svojim korporativnim programom „Energija znanja“. Učesnici skupa su upoznati da je NIS kao jedna od najvećih energetskih kompanija u regionu, prepoznao značaj ulaganja u mlade, obrazovanje i nauku, kao i da se kroz stipendije za talentovane učenike, projekte podrške za srednjoškolska takmičenja, stažiranje u kompaniji, kao i druge mogućnosti koje NIS pruža kroz ovaj program omogućavaju sjajne šanse za mlade i motivisane ljude.

_NIS_EXIT

-Zato negujemo partnerstvo sa liderima obrazovanja u zemlji. Sarađujemo sa univerzitetima, fakultetima, kao i srednjim školama i stručnim naučnim društvima. Investiramo u obrazovni sistem, učenike i studente koji tokom školovanja ostvaruju nabolje rezultate sa ciljem da kreiramo budućnost zdravog društva i obezbedimo visokokvalifikovane stručnjake koji su potrebni kompaniji” – istakla je Snežana Lakićević, menadžer za saradnju sa univerzitetima u kompaniji NIS.

O značaju podrške mladim talentima i promovisanju pozitivnih uzora za mlade u Srbiji govorili su i predstavnici grada Novog Sada, ministarstva omladine i sporta, kao i Egzita.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd