U Valjevu i Krupnju otvorene nove laboratorije za fiziku i hemiju uz podršku „Gasprom njefta“, NIS-a i Novak Đoković fondacije

Savremeni školski kabineti za fiziku i hemiju svečano su otvoreni danas u Valjevskoj gimnaziji i Srednjoj školi Krupanj.

NIS_valjevo

Zahvaljujući donacijama kompanija „Gasprom njeft“ i NIS i podršci Novak Đoković fondacije, Gimnazija u Valjevu je dobila novu laboratoriju za fiziku dok je u Srednjoj školi Krupanj otvorena moderna hemijska laboratorija.

NIS_krupanj

Renoviranje ova dva kabineta deo je zajedničkog projekta dve kompanije i fondacije prvog tenisera sveta, u okviru kojeg se obnavlja ukupno 10 laboratorija u gradovima i opštinama u Srbiji, a koje su bile oštećene u prošlogodišnjim poplavama.

Savremene laboratorije za hemiju i fiziku do sada su otvorene u školama u Obrenovcu, Petrovcu na Mlavi, Ubu, Lazarevcu, Svilajncu, Paraćinu, Šapcu, Valjevu i Krupnju. Poslednja u nizu renoviranih laboratorija će biti otvorena naredne nedelje u Smederevskoj Palanci.

Akciju su pokrenule kompanije „Gasprom njeft“ i NIS, koje su sa svojim zaposlenima sakupile novčanu pomoć u iznosu od 30 miliona dinara, kako bi pomogli stanovništvu iz područja koja su stradala u prošlogodišnjim poplavama. Odlučeno je da se prikupljena sredstva u saradnji sa fondacijom najboljeg tenisera na svetu ulože u obnovu kabineta u osnovnim i srednjim školama i da se na taj način podrže mlada generacija i obrazovanje u Srbiji.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd