Novi korak u modernizaciji rafinerije

Kompanija NIS uspešno je završila dodatnu modernizaciju dva rafinerijska postrojenja u Pančevu i time obezbedila njihov pouzdaniji rad i veći obim proizvodnje naftnih derivata.

Jednomesečni radovi obavljeni su u najvećem rafinerijskom postrojenju za proizvodnju benzinskih komponenti i gasova (FCC kompleks) i u Pogonu Alkilacija, u kojem se prave visokooktanske komponente za proizvodnju kvalitetnog benzina.

U ovu fazu modernizacije Rafinerije nafte Pančevo, NIS je uložio više od tri miliona evra.

Za vreme jednomesečnih radova tržište je bilo uredno snabdevano svim vrstama naftnih derivata, jer su povećanjem proizvodnje u ranijem periodu, obezbeđene dovoljne zalihe.

«Osim što je pozitivno uticala na ekonomsko poslovanje rafinerijske prerade NIS-a, dodatna modernizacija direktno će uticati i na smanjenje emisije praškastih materija, što je značajan ekološki aspekt ove modernizacije», istakao je Aurel Bogdan, direktor Direkcije Proizvodnja Bloka Prerada u NIS-u.

Dodatna modernizacija u rafineriji nafte Pančevo je obavljena po strogim procedurama i uz visoko poštovanje svih ekoloških standarda, tako da u toku izvođenja radova nije bilo nepovoljnog uticaja na životnu okolinu.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd