NIS donator nagrade SANU

Kompanija NIS donator je nagrade za hemiju i srodne nauke koju će od ove godine dodeljivati Srpska akademija nauka i umetnosti.
Nagrada, koju čine Povelja i novčani iznos biće dodeljena na proslavi Dana SANU 19.novembra, a na osnovu raspisanog javnog konkursa. Na osnovu izuzetnih rezultata u proteklih 10 godina, kandidate za nagradu mogu da predlože visoke naučne i nastavne institucije i grupe istaknutih naučnih ili nastavnih lica u najvišem zvanju. Nagrada može biti dodeljena pojedincu ili grupi naučnika, a o njoj odlučuje posebna Komisija SANU.
Za NIS je nauka sastavni deo poslovnih delatnosti, budući da je primena novih znanja i tehnologija neophodna za razvoj biznisa i principe održivog razvoja. NIS kao odgovorna kompanija želi da podrži razvoj i promociju naučno – istraživačke delatnosti u društvu i ova nagrada predstavlja doprinos toj ideji, kao i podršku i motivaciju svim naučnicima i istraživačima.
Osim nagrade za hemiju, SANU će ove godine dodeliti i nagradu za fiziku, a sledeće godine za tehničke i biomedicinske nauke.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd