NIS i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisali Memorandum o saradnji

U okviru obeležavanja godišnjih rezultata “Energije znanja”, programa društveno odgovornog poslovanja kompanije, u sredu, 18. novembra, NIS je potpisao Memorandum o saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

NIS_energija_znanja_Memorandum

Memorandum su potpisali ministar prosvete Tomislav Jovanović i zamenik generalnog direktora NIS – a i direktor Funkcije za organizaciona pitanja Dmitrij Fomenko. Ovim dokumentom dogovorena je saradnja kompanije i ministarstva na planu obrazovanja i nauke u okviru programa „Energije znanja“.

NIS_energija_znanja
„Kompanija je prepoznala značaj ulaganja u mlade, obrazovanje i nauku i sa programom „Energija znanja“ nastavlja u istom pravcu“ istakao je zamenik generalnog direktora NIS-a, Dmitrij Fomenko.

NIS_energija_znanja_min_prosvete
„NIS pokazuje da treba investirati u najbolje, jer to daje posebnu energiju znanju. Potrebne su investicije i u naučno-istraživački rad najboljnih i najtalentovanijih mladih ljudi“, naglasio je ministar prosvete, Tomislav Jovanović.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su i rektor Univerziteta u Beogradu profesor dr Vladimir Bumbaširević, rektor Univerziteta u Novom Sadu, profesor dr Miroslav Vesković, dekani i profesori fakulteta, drugi partneri, kao i stipendisti NIS-ovog projekta „Energija znanja“.

NIS_energija_znanja_rektor_BG
Rektor beogradskog univerziteta Vladimir Bumbaširević je istakao da je NIS u prethodne četiri godine razvijao strateško partnerstvo sa tom institucijom, a naročito u prethodnih godinu dana kroz projekat “Energija znanja”. On je rekao da je NIS dobar primer, jer je ta kompanija pokazala delima, a ne samo rečima, da društveno odgovorno posluje.

NIS_energija_znanja_rektor_NS
Rektor novosadskog univerziteta Miroslav Vesković je kazao da univerziteti treba da promovišu takvo partnerstvo savremene kompanije kao što je NIS i nauke, ne samo u zemlji već i na evropskom i svetskom nivou.

Menadžer NIS-a za saradnju sa univerzitetima, Snežana Lakićević predstavila je rezultate programa „Energija znanja“, kao i planove u 2014. godini uz napomenu da je potpisivanje Memoranduma sa Ministarstvom prosvete najbolja najava ambicioznog plana za predstojeću godinu.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd