NIS na otvaranju konferencije istraživačke stanice Petnica

Istraživačka stanica Petnica je, jedanaesti put za redom, organizovala godišnju konferenciju pod nazivom „Korak u nauku“. Svečanom otvaranju manifestacije koja je održana danas u Petnici kod Valjeva, prisustvovali su predstavnici Vlade, resornih ministarstava, diplomatskog kora i NIS-a, kao najvećeg donatora.

NIS na otvaranju konferencije istraživačke stanice Petnica

Na ovogodišnjoj skupu koji traje do 9. decembra, rezultate svojih projekata i istraživačkih aktivnosti iz 15 naučnih oblasti predstaviće 80 mladih učesnika letnjih seminara i kampova istraživačke stanice Petnica.

Ovogodišnja konferencija održava se u godini jubileja Petnice – 30 godina postojanja. NIS je zajedno sa svetskom kulturnom institucijom Ujedinjenih nacija UNESKO – koja je i pokrovitelj jubileja, deo ovog značajnog događaja.

NIS je već četiri godine za redom finansijski pokrovitelj programskih aktivnosti Istraživačke stanice Petnica, imajući u vidu njen značaj za razvoj naučne, kulture pismenosti, obrazovanja u Srbiji, kao i promociji nauke među mladima.

NIS na otvaranju konferencije istraživačke stanice Petnica

Svake godine, kompanija kroz program korporativne odgovornosti pod nazivom „Razvoj nauke i mladih talenata“ donira 12 miliona dinara za nesmetan rad stanice, organizovanje različitih kurserva, letnjih škola, kampova i seminara. Zahvaljujući podršci NIS-a, u Petnici je u proteklih nekoliko godina uspešno realizovano preko 100 programa sa više od 2000 polaznika u vidu: seminara, kampova, letnjih škola, kao i Konferencije istraživačkih radova „Korak u nauku“.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd