NIS nastavlja da ulaže u razvoj lokalnih zajednica

Kompanija NIS nastavlja i u 2016. godini da podržava projekte koji kroz sistem javnih konkursa doprinose razvoju lokalnih zajednica. Tim povodom, Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, potpisao je danas Sporazume o saradnji sa predstavnicima deset gradova i opština u Srbiji.

Sporazumi su potpisani sa Novim Sadom, Čačkom, Nišom, Pančevom, Zrenjaninom, Kikindom, Kanjižom, Srbobranom, Žitištem i Novim Bečejom
Sporazumi su potpisani sa Novim Sadom, Čačkom, Nišom, Pančevom, Zrenjaninom, Kikindom, Kanjižom, Srbobranom, Žitištem i Novim Bečejom

Sporazumi su, u okviru korporativnog programa „Zajednici zajedno“, potpisani sa Novim Sadom, Čačkom, Nišom, Pančevom, Zrenjaninom, Kikindom, Kanjižom, Srbobranom, Žitištem i Novim Bečejom. NIS će ove godine za projekte pomoći ovim lokalnim zajednicama izdvojiti više od 110 miliona dinara.

Kompanija već osmu godinu zaredom pomaže gradove i opštine širom Srbije kroz program „Zajednici zajedno“. Od 2009. godine je gotovo 800 miliona dinara uloženo u oko 760 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija širom Srbije.
Programom „Zajednici zajedno“ NIS želi da učvrsti partnerske odnose sa lokalnim samoupravama u kojima posluje. Društvena odgovornost jedno je od strateških opredeljenja NIS-a od kojeg kompanija ne odustaje ni u vreme složenih uslova poslovanja sa kojima se suočava globalni naftno-gasni sektor.

Program „Zajednici zajedno“ namenjen je neprofitnim ustanovama i institucijama koje mogu da konkurišu sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke i zaštite životne sredine. O izboru projekata koji će biti podržani odlučuje komisija, koju čine predstavnici NIS-a, lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica. Ovogodišnji javni konkurs će trajati od 1. aprila do 31. maja. Svi uslovi i propozicije javnog konkursa biće objavljeni na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd