NIS podržao predavanje Stanislava Šekšnje na Fakultetu organizacionih nauka

Stanislav Šekšnja, profesor preduzetničkog liderstva na međunarodnoj biznis školi INSEAD i nezavisni član Odbora direktora NIS-a održao je danas predavanje studentima Fakulteta organizacionih nauka.

NIS podržao predavanje Stanislava Šekšnje na Fakultetu organizacionih nauka

Šekšnja koji ima više od deset godina menadžerskog iskustva je govorio o tome kakav treba da bude lider da bi uspešno vodio kompaniju u 21. veku.
„Jedan od glavnih izazova modernih menadžera je kako da ostvaruju stabilan i profitabilan rast kompanije, a da u isto vreme vode računa o ljudima. U prošlom veku je takvo nešto bilo nezamislivo, ljudi su bili resurs kao svaki drugi, a uspeh menadžera se merio po tome da li prihodi, prodaja i profit rastu iz kvartala u kvartal. To više nije slučaj, jer ako menadžer ne vodi računa o ljudima i ekologiji, uz brigu o profitu, investitori će mu okrenuti leđa“, naveo je Šekšnja koji je radio na raznim menadžerskim pozicijama, od direktora ljudskih resursa u Otis Elivatoru za Centralno-istočnu Evropu preko Vimpelkoma, do funkcija generalnog direktora Alfa Telekoma i mesta predsednika Millicom International Cellular za Rusiju i Zajednicu nezavisnih država.

NIS podržao predavanje Stanislava Šekšnje na Fakultetu organizacionih nauka

Predavanje profesora Šekšnje, NIS je podržao u okviru svog programa društveno odgovornog poslovanja „Energija znanja“ u sklopu koga, između ostalog, dovodi renomirane stručnjake iz raznih segmenata akademske i primenjene nauke kako bi stručna javnost mogla da se upozna sa najnovijim trendovima.
Cilj gostujućih predavanja je i podrška domaćem obrazovnom programu i način da se studenti upoznaju sa svetskim trendovima u različitim oblastima koje teorijski izučavaju na fakultetu.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd