„NIS šansa“ za mlade Zrenjanina

Grad Zrenjanin i NIS potpisali su danas Sporazum o utvrđivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji projekta “NIS šansa 2014”. Sporazum su potpisali gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak i zamenik generalnog direktora- direktor Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a Andrej Šibanov.

11

Prema sporazumu NIS-a i grada Zrenjanina, planirano je zapošljavanje 19 kandidata sa visokom stručnom spremom i 5 kandidata sa srednjom stručnom spremom, koji će na ovaj način imati priliku da odmah po završetku školovanja počnu da rade i steknu prva profesionalna iskustva u jednoj od najvećih energetskih kompanija u regionu.
Po ovom programu će kompanija do kraja godine zaposliti oko 150 mladih stručnjaka.
„Šansa za mlade je simbol novog početka, započinjanje nove životne etape i korak napred u budućnost. Biti učesnik u tome, za nas je čast i zadovoljstvo. Kao društveno odgovorna kompanija, NIS na brojne načine ulaže u mlade kroz projekte „Energija znanja“ i „NIS šansa“, jer verujemo da ulaganjem u obrazovanje na najbolji mogući način investiramo u našu kompaniju i u ovu zemlju.“

12

Program zapošljavanja mladih počeo je 2010. godine državnim programom „Prva šansa“ koji je 2012. izrastao u program naše kompanije „NIS šansa“, mnogo većih razmera i kreiran u skladu sa našim poslovnim potrebama. Ovim programima je zaposleno više od 670 diplomaca i srednjoškolaca, kojima se pružila prilika da prve korake u karijeri započnu u jednoj od najuspešnijih kompanija u regionu.
Program „NIS šansa“ se realizuje kroz sporazumsku saradnju sa lokalnim samoupravama i Autonomnom Pokrajinom Vojvodinom, a u procesu privlačenja kandidata podršku pružaju univerziteti, srednje škole, nacionalne službe za zapošljavanje.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd