NIS uz ovogodišnji Oktobarski salon

Pod nazivom „Čudo Kakofonije“, 57. Oktobarski salon, koji se ove godine održava uz podršku kompanije NIS, otvorio je vrata svim ljubiteljima savremene svetske umetničke scene koji će do 28. oktobra moći da dožive raznolikost stvaralaštva umetnika različitih generacija, porekla i senzabiliteta iz svih delova sveta.

Svet savremenog stvaralačkog duha  biće prikazan u delima više od 70 umetnika koji će u pet prostora, tokom šest nedelja, dočarati različitost umetničkih izraza savremenog doba kroz razne vizuelne forme, kao što su crtež, slikarstvo, skulptura, fotografija, reljef, video, zvučna instalacija, interaktivni radovi, performans i mnoge druge.  Kao međunarodna manifestacija  koja skoro šest decenija predstavlja najbolja ostvarenja u oblasti likovne umetnosti na domaćoj i regionalnoj umetničkoj sceni,  Oktobarski salon prepoznat je i kao mesto dijaloga domaćih i umetnika iz celog sveta kako bi široj javnosti predočili bogatstvo i raznolikost umetničke produkcije u svetu.

Kao društveno-odgovorna kompanija, NIS kroz podršku koju pruža kulturnim manifestacijama kao što je Oktobarski salon, ulaže u obrazovanje i mlade, dok istovremeno doprinosi  afirmaciji kulturnih vrednosti.  Uvažavajući činjenicu da je kultura duša svakog društva, NIS podržava inicijative koje su usmerene na razvoj  i unapređenje kulturnih sadržaja što je jedan od strateških ciljeva društveno odgovornih programa koje kompanija realizuje pod sloganom „Budućnost na delu“.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd