NIS započeo podršku Društvu fizičara Srbije

NIS je pružio finansijsku podršku za odlazak srpskih fizičara na međunarodno takmičenje koje je u Bukureštu trajalo od 27. februara do 3. marta. Na ovom takmičenju srednjoškolska ekipa srpskih fizičara osvojila je čak šest medalja, jednu zlatnu, dve srebrne i tri bronzane medalje.

Predstavnici Srbije, među kojima se osvajanjem zlatne medalje posebno istakao Milan Krstajić, učenik Matematičke gimnazije iz Beograda, za ovo takmičenje su odabrani na osnovu rezultata prošlogodišnjeg ciklusa takmičenja učenika srednjih škola. Srebrne medalje su u srpskoj ekipi osvojili i Emil Maid i Ilija Burić, učenici 4.razreda Matematičke gimnazije u Beogradu, dok je bronza pripala Luki Bojoviću iz Beograda , Ljubici Vujović iz Prve kragujevačke gimnazije i Bojanu Rošku, učeniku Gimnazije iz Zaječara.

Podrška NIS-a odlasku mladih fizičara u Bukurešt na četvrto takmičenje pod nazivom „Master of Physics“ je početak saradnje kompanije sa Društvom fizičara Srbije, koja će obuhvatiti i organizaciju Srpske fizičke olimpijade u maju ove godine na kojoj će učestvovati 30 najboljih srednjoškolaca. Učesnicima olimpijade NIS će obezbediti i učešće u letnjoj školi za mlade naučnike – NIS Kampusu, koja će biti organizovana u avgustu u Bečićima.

NIS započeo podršku Društvu fizičara Srbije

Tehničke nauke su glavna pokretačka snaga u svim privredama u svetu i cilj NIS-a je da usmeri i podrži razvoj karijere mladih u ovom smeru kako u Srbiji, tako i u regionu i u Rusiji. To su ujedno kadrovi koji su neophodni za uspešan razvoj NIS-a.

Program podrške Društvu fizičara danas je u prostorijama Fizičkog fakulteta predstavila Snežana Lakićević, menadžer saradnje sa univerzitetima u NIS-u.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd