NIS predstavio prednosti komprimovanog prirodnog gasa

NIS je na ovogodišnjim Međunarodnim danima energetike i investicija, koji se održavaju 10. i 11. marta u Novom Sadu, predstavio prednosti korišćenja komprimovanog prirodnog gasa, u okviru panela «Tehnologije budućnosti u energetici».

Ekološke i ekonomske benefite komprimovanog prirodnog gasa (KPG), kao i dostignuća kompanije u proizvodnji i prodaji ovog energenta predstavio je stručnoj i naučnoj javnosti prvog dana manifestacije mr Nikola Luburić iz Sektora za prodaju i trgovinu prirodnim gasom NIS-a.

NIS_KPG

Tokom izlaganja Luburić je ocenio da osnovna prednost KPG-a leži u njegovoj energetskoj, odnosno kalorijskoj vrednosti koja je daleko viša u poređenju sa ostalim pogonskim gorivima, ali i u oktanskom broju kao merilu kvaliteta goriva.

„Vozila na prirodni gas imaju bolju startnost i upravljačke performanse, ali i duži radni vek motora. Prirodni komprimovani gas smatra se najekonomičnijim komercijalnim gorivom a uštede, u zavisnosti od tipa vozila, idu čak do 50%“, naveo je Luburić.

Komprimovani prirodni gas smatra se gorivom budućnosti, kako zbog svoj ekoloških karakteristika i ekonomske isplativosti, tako i zbog odličnih performansi koje pruža vozilima. NIS je pre dve godine uveo komprimovani prirodni gas u svoj veleprodajni sistem, a od sredine 2015. godine NIS je postao prva velika mreža benzinskih stanica u Srbiji koja je u svoju ponudu uvrstila i maloprodaju ovog energenta.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd