Otvoren muzej NIS-a u Kikindi

U Kikindi je svečano otvoren Muzej NIS-a u kojem je predstavljena bogata istorija jedine kompanije koja se u Srbiji bavi istraživanjem i proizvodnjom nafte i gasa.

U Kikindi je svečano otvoren Muzej NIS-a u kojem je predstavljena bogata istorija kompanije
U Kikindi je svečano otvoren Muzej NIS-a u kojem je predstavljena bogata istorija kompanije

Muzej je smešten u Kikindi, gradu na čijem području se nalaze neka od najznačajnijih naftnih polja NIS-a u Srbiji. Izloženi predmeti svedoče o istoriji istraživanja nafte i gasa dugoj više od šest decenija, ali i o celokupnom razvoju NIS-a. Izloženi predmeti obuhvataju kompanijske fotografije, dokumenta i makete naftnih polja, a posetioci mogu da pogledaju i vredne eksponate, kao što su su uzorci nafte, delovi stena, kao i naftaška oprema, poput dubinske pumpe i gasnog sidra.

„Naša kompanija je kroz istoriju ostavila veliki trag na ovom području i otvaranje muzeja baš ovde, u Kikindi, je velika čast za sve nas, kao i sama mogućnost da odamo počast onima koji su bili pioniri proizvodnje nafte i od početka gradili naftnu industriju”, izjavio je Jevgenij Kapusta, zamenik direktora Bloka Istraživanje i Proizvodnja NIS-a.

Za posetioce, muzej je otvoren četvrtkom od 10 do 14 časova, a ostalim radnim danima posete se organizuju uz prethodnu najavu na telefon 064 888 2667.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd