Otvoren „Park nauke“ u Kikindi uz podršku NIS-a

U okviru projekta „Zajednici zajedno“, kompanija NIS podržala je izgradnju Parka nauke u Kikindi. Cilj projekta je promocija prirodnih nauka među učenicima osnovnih i srednjih škola, pre svega iz oblasti geografije, fizike, matematike i meteorologije.

NIS_park_nauke1

Park je smešten u okviru Centra za stručno usavršavanje Kikinda, gde su postavljeni trodimenzionalni nastavni objekti poput Njutnovog klatna, meteo stanice, solarnog panela za proizvodnju električne energije, žiroskopa i generatora električne energije.

Izgradnjom ovog Parka nastavnici će imati mogućnost da časove prirodnih nauka drže na zanimljiv i kreativan način, dok će se učenici kroz praktične zadatke i demonstraciju upoznavati sa prirodnim pojavama. Ovaj prostor za učenje dostupan je i svim zainteresovanim građanima koji kroz igru mogu da usvajaju i nova znanja.

Program svečanog otvaranja Parka nauke
Program svečanog otvaranja Parka nauke

Putem konkursa „Zajednici zajedno“, NIS realizuje podršku zajednici u kojoj posluje. Projekti izabrani na javnom konkursu doprinose razvoju lokalnih zajednica, olakšavaju funkcionisanje brojnih ustanova i unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd