Studenti univerziteta Jejl posetili NIS

Studenti svetskog prestižnog univerziteta Jejl (Yale School of Management) posetili su danas kompaniju NIS.

Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a održao je prezentaciju studentima master studija ovog univerziteta
Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a održao je prezentaciju studentima master studija ovog univerziteta

Tom prilikom Kiril Kravčenko, generalni direktor, održao je prezentaciju studentima master studija ovog univerziteta, tokom koje je predstavio NIS kao vodeću energetsku kompaniju u regionu, trenutnu situaciju u naftnom i gasnom sektoru na globalnom planu i na Balkanu, najnovije ekološke trendove u ekologiji i zaštiti životne sredine, kao i najvažnije poslovne rezultate NIS-a i „Gasprom njeft-a“. Prezentacija je izazvala veliko interesovanje studenata i nakon predavanja usledio je zanimljivi razgovor.

Studenti Jejla u poseti Rafineriji nafte Pančevo
Studenti Jejla u poseti Rafineriji nafte Pančevo

U okviru celodnevne posete NIS-u, oko 30 akademaca MBA programa Jejla obišlo je i Rafineriju nafte Pančevo gde su imali priliku da se upoznaju sa radom jednog od najmodernijih postrojenja ove vrste u regionu u kojem se proizvodi gorivo Evro 5 standarda. Tokom posete rafinerijskog kompleksa, studenti su obišli i kompleks lakog hidrokrekinga i hidroobrade motornih goriva (MHC/DHT), investicije koja je NIS-u omogućila da zauzme strateški važnu poziciju lidera na regionalnom tržištu naftnih derivata, a Srbiji obezbedila energetsku stabilnost.

Ivana Katić profesorka organizacionih nauka na univerzitetu Jejla izrazila je zadovoljstvo što su njeni studenti imali priliku da posete kompaniju NIS i prisustvuju predavanju generalnog direktora Kirila Kravčenka: „ Kao neko ko se bavi menadžmentom i upravljanjem ljudskim resursima oduševila me je priča vašeg generalnog direktora o raznim akcijama koje sprovodi vaša kompanija za zaposlene . Posebno nam je zanimljiva i poseta Rafineriji nafte Pančevo, jer je za mnoge od nas ovo prvi suster sa postrojenja ovog tipa, koja je jedna od vodećih u regionu“.

Student Aleks Sloun rekao je da je poseta NIS-u bila veoma poučna: „Prezentacija Kirila Kravčenka, generalnog direktora NIS-a, bila je veoma zanimljiva. On je čovek koji zaista ima iskustva, tako da je bilo interesantno čuti iz njegove perspektive kako su se stvari menjale unutar kompanije“
Sloun je naveo da NIS od drugih kompanija koje je posetio izdvaja briga za zdrvlje radnika i njihovu bezbednost na radu. «Čim smo izašli iz autobusa pri poseti Rafineriji dobili smo gas maske i zaštitne prsluke, pa je jasno da kompanija vrlo ozbiljno brine o bezbednosti», rekao je on.

U sklopu posete NIS-u, akademci MBA programa Jejla obišli su GAZPROM benzinsku stanicu
U sklopu posete NIS-u, akademci MBA programa Jejla obišli su GAZPROM benzinsku stanicu

Po povratku za Beograd, studenti su posetili modernu GAZPROM benzinsku stanicu „Dunav“, koja predstavlja premijum segment benzinskih stanica NIS-a u Srbiji i regionu, i tom prilikom uverili se u kvalitet proizvoda koje potrošačima nudi kompanija.

Krišan Rejli, student iz Indije, naveo je da je uživao u poseti NIS-u. «Bilo je zanimljivo saznati kako je kompanija prešla put od gubitaša do profitabilne kompanije, a takođe čuti i planove za budućnost. Naftna industrija je u krizi sada, a vi ste uspeli to da izbegnete što mislim da je značajno, posebno za dalji napredak», rekao je Rejli.

Kompanija NIS već petu godinu zaredom kroz program “Energija znanja” neguje partnerske odnose sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu, koji između ostalog podrazumevaju organizaciju studentskih poseta kompaniji, ali i gostujuća predavanja predstavnika NIS-a na fakultetima. Kao uspešan menadžer i poslovni čovek, generalni direktor NIS-a paralelno razvija i akademsku karijeru. Kako poseduje zvanje doktora ekonomskih nauka, generalni direktor NIS-a predaje na Hemijsko-tehnološkom univerzitetu „Mendeljejev“ i Univerzitetu „Gubkin“ u Moskvi, a takođe je i gostujući predavač Departmana za industrijski inženjering i menadžment na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Autor je brojnih naučnih publikacija. U profesorskom radu mu pomaže šef kabineta, Nadežda Kokotović.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd