U Nišu otvorena „Pametna učionica ruskog jezika“ uz podršku NIS-a

Gimnazija Svetozar Marković u Nišu dobila je „Pametnu učionicu ruskog jezika“, čije je kompletno renoviranje, adaptaciju i nabavku savremene opreme pomogla kompanija NIS u okviru programa „ Zajednici zajedno“.

Učionica poseduje najsavremeniju opremu i učila, poput interaktivne table

Ovaj projekat je jedinstven u regionu i osmišljen je sa ciljem podizanja nivoa kvaliteta nastave kroz multimedijalno učenje. Učionica poseduje najsavremeniju opremu i učila, poput interaktivne table, koja funkcioniše po principu računara i na kojoj je pored pisanja, moguće gledati filmove i edukativne sadržaje i obavljati elektronsku pretragu interaktivnih sadržaja. Takođe, „pametna učionica“ je opremljena i najsavremenijom literaturom. Pored učenika gimnazije, nastavu i stručna usavršavanja u ovoj učionici će moći da pohađaju i profesori i nastavnici svih osnovnih i srednjih škola iz Niša, kao i niški studenti Departmana za ruski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Takođe, ova učionica će biti i mesto na kojem će se održavati i vannastavne aktivnosti vezane za promociju ruskog jezika i ruske kulture među učenicima osnovnih i srednjih škola u Nišavskom okrugu.

Učionica je svečano otvorena u prisustvu zamenika gradonačelnika Grada Niša, Miloša Banđura, direktora Ruske humanitarne misije Alekseja Polkovnikova, direktora Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu Marijana Mišića i predstavnika kompanije NIS.

Kroz program „Zajednici zajedno“ NIS sarađuje sa 11 gradova i opština u Srbiji: Beogradom, Novim Sadom, Čačkom, Nišom, Pančevom, Zrenjaninom, Kikindom, Kanjižom, Srbobranom, Žitištem i Novim Bečejem. U okviru ovog programa kompanija već osam godina pomaže razvoj lokalnih zajednica i unapređuje rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija širom zemlje.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd