Volonteri NIS-a u akciji „Da svakom dan bude radostan“

Članovi kluba volontera kompanije NIS učestvovali su u akciji „Da svakom dan bude radostan“ organizovanoj 20. septembra u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ u Novom Sadu. NIS-ovi volonteri već tradicionalno rade na akcijama i druženju sa decom u cilju unapređenja njihovih socijalnih kompetencija, uspostavljanjem novih veza i razvojem osećaja pripadnosti, a ovom prilikom realizovali su farbanje stubova u dvorištu škole.

Cilj akcije prevashodno je bilo sređivanje izgleda samog objekta, kako bi učenici i ostali korisnici svoje dane provodili u lepšem ambijentu, ali i ono što ove akcije čini posebnim za sve njene učesnike – druženje zaposlenih kompanije NIS sa decom i sklapanje novih prijateljstava. Kroz zajedničke aktivnosti volontera i učenika, povećava se uzajamno razumevanje i osećaj prihvatanja, kao i uključenost učenika i korisnika škole „Milan Petrović“ u društveni život šire zajednice. Ovu ustanovu namenjenu osnovnom i srednjem obrazovanju pohađa preko 500 učenika, a dodatnu vrednost predstavlja i dom sa 80 učenika, koji se nalazi u njenom sastavu. Pored toga, škola „Milan Petrović“ u Novom Sadu svakodnevno je mesto boravka dece i učenika koji dolaze iz drugih škola i vrtića na dodatnu podršku, a uz dnevne boravke namenjene odraslim korisnicima ova ustanova je najveći sistem u regionu posvećenom brizi o potrebama dece, učenika i osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

„Da svakom dan bude radostan“ treća je od pet akcija izabranih na kompanijskom konkursu pod nazivom „Ulepšaj! Poduči! Obraduj!“, koju su zaposleni Naftne industrije Srbije sami osmislili sa ciljem pružanja podrške zajednici.

Klub volontera NIS-a formalno je osnovan 2018. godine. U fokusu korporativnog volonterizma NIS-a su pomoć socijalno ugroženim kategorijama, deci i omladini, kao i zaštita životne sredine. Do sada je realizovan veći broj akcija, poput uređenja Fruške gore, keja na Tamišu, čišćenje Petrovaradinske tvrđave, kao i uručenje novogodišnjih poklona deci u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu, Kliničkom centru u Nišu, SOS dečijem selu u Kraljevu i Domu za decu u Sremčici.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd