Volonteri NIS-a u akciji „Oslušnimo zvuke srca“

Da se tajna sreće krije, ne samo u uzimanju, već i u nesebičnom davanju, ponovo su dokazali volonteri Naftne industrije Srbije učestvovanjem u još jednoj humanoj akciji, ovoga puta u neobičnom beogradskom kafiću - „Zvuci srca“. Klub volontera kompanije NIS je veoma aktivan u pružanju praktične pomoći i podrške deci i mladima kojima je potrebna pažnja, a ovom prilikom organizovali su druženje sa mladima sa blažim smetnjama u razvoju.

Kafić „Zvuci srca“, koji se nalazi na adresi Čuburska 12 na Vračaru, jedinstveno je mesto u regionu, koje okuplja ljude dobre volje i otvorenog srca, a izdvaja se po tome što zapošljava mlade sa blažim smetnjama u razvoju i nudi im priliku za rad i bolju integraciju u zajednicu. Putem akcije „Oslušnimo zvuke srca“ volonteri NIS-a nastoje da podrže radno osposobljavanje mladih sa smetnjama u razvoju, zatim utiču na povećanje broja posetilaca u uslužnim objektima u kojima oni rade, kao i da podstaknu njihovo uključivanje u širu društvenu zajednicu. Od samog otvaranja, ovaj šarmantni kafić izdvojio se nesvakidašnjom atmosferom i ljudskom toplinom, koju gostima uz osmeh poklanja osoblje lokala, što su prepoznali i podržali NIS-ovi volonteri.

Pored druženja u kafiću, volonteri su učestvovali i u zajedničkoj izradi suvenira i oslikavanju zanimljivih predmeta u obližnjoj radionici, sa ciljem razmene iskustva sa mladima ometenim u razvoju i podele sa njima veštine i znanja kojima vladaju. Ovakav vid interakcije predstavlja dobar model za razvoj i unapređenje profesionalnih, ali i socijalnih kompetencija osoba sa smetnjama u razvoju. Ovom akcijom zaposleni Naftne industrije Srbije još jednom potvrđuju da su pokretači pozitivnih promena u društvu i da svojim primerom pokazuju da je svaki, pa i najmanji doprinos pružanju pomoći i podrške deci i odraslima iz socijalno ugroženih kategorija važna stepenica ka stvaranju boljeg društva za sve.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd