Volonterske akcije NIS-a u Zrenjaninu i Kikindi

U okviru projekta „Za čistije i zelenije škole Vojvodine“, volonteri NIS-a organizovali su akcije u Zrenjaninu i Kikindi.

Zajedno sa đacima Osnovne i srednje škole za decu sa posebnim potrebama „9. maj“ u Zrenjaninu zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera, danas su ofarbali i uredili sportski teren. Pored toga, za učenike Srednje škole „Dušan Vasiljev“ iz Kikinde organizovano je predavanje stručnjaka NIS-a o značajnoj ekološkoj temi – upravljanju otpadom, kao i o aktuelnim projektima iz oblasti zaštite životne sredine u kompaniji. O ovim temama srednjoškolcima su govorili Nenad Marković, koordinator za HSE i Svetlana Bošković, ekspert koordinator za HSE.

U fokusu korporativnog volonterizma NIS-a su aktivnosti usmerene na socijalno ugrožene kategorije, decu i omladinu, kao i na zaštitu životne sredine. Zahvaljujući ovim akcijama, između ostalog, novogodišnjim paketićima su obradovana deca u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu, Kliničkom centru u Nišu, SOS dečijem selu u Kraljevu i Domu za decu u Sremčici, dok su učešćem u akcijama uređenja Fruške gore, Tamiša kod Pančeva i Petrovaradinske tvrđave zaposleni NIS-a dali svoj doprinos očuvanju životne sredine.

Projekat „Za čistije i zelenije škole Vojvodine“ pokrenuli su Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, zaštitu životne sredine i održivi razvoj i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje sa ciljem podizanja svesti i lične odgovornosti za brigu o životnoj sredini, kao i negovanja i očuvanja čistijeg i zelenijeg ambijenta u vaspitno-obrazovnim institucijama na teritoriji Vojvodine.

„Svaka volonterska akcija me čini srećnom i zadovoljnom, pogotovo kada su deca u pitanju. Njihovi osmesi, radovanje, njihov trud, njihov treptaj oka i zadrhtala ruka dok zajedno sa nama rade, ispune vam dušu. U takvim situacijama shvatam koliko je naše malo njima mnogo. BRAVO za školarce iz Zrenjanina, učinili su nam ovaj dan zaista posebnim“, izjavila je volonterka Snežana Lekić.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd