Zajednička ekološka akcija NIS-a i grada Pančeva na uređenju keja na Tamišu

U zajedničkoj volonterskoj i ekološkoj akciji NIS-a i Grada Pančeva koja je danas organizovana na keju kod Tamiša, učestvovalo je 80 radnika Rafinerije nafte Pančevo, učenici srednjih škola i kajakaškog kluba iz Pančeva, kao i zaposleni gradskih komunalnih preduzeća iz Pančeva.

Zajedničkom akcijom na delu keja kod ulice Milorada Bate Mihajlovića, preko puta Crvenog magazina, uređene su zelene površine i staze, sakupljen otpad i ofarbane klupe, tako da žitelji Pančeva i njihovi gosti mogu da uživaju u uređenoj obali i parkovima na ovom delu keja na Tamišu.

Akciju je podržavala Gradska uprava grada Pančeva, JKP „Zelenilo“ i JKP „Higijena“, a ona predstavlja nastavak tradicionalne ekološke i volonterske akcije koju zaposleni u NIS-ovoj Rafineriji nafte u Pančevu organizuju već niz godina.

Do sada, ona je realizovana u krugu rafinerije svakog proleća, sa namerom da zaposleni urede svoje okruženje.

– Ulaganje u zaštitu životne sredine je deo našeg strateškog opredeljenja, a dokaz toga su konstantna ulaganja u modernizaciju i primenu novih, čistijih tehnologija u Rafineriji nafte Pančevo. Tako je i ova volonterska akcija odraz korporativne kulture naše kompanije, kao i dobre saradnje sa gradom Pančevom usmerene ka čistijem i uređenijem gradu.

Uvereni smo da će uređenje zajedničkog prostora u kome živimo postati naša tradicija na zadovoljstvo svih Pančevaca, istakao je Vladimir Gagić, direktor NIS-ovog Bloka Prerada.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd