Zaposleni NIS-a donirali ultrazvučne dijagnostičke aparate porodilištu u Novom Sadu

Zaposleni NIS-a su u okviru humanitarne akcije “Budućnost se piše srcem” svojim sredstvima omogućili nabavku savremenih ultrazvučnih dijagnostičkih aparata za porodilište “Betanija” u okviru Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Zaposleni NIS-a donirali ultrazvučne dijagnostičke aparate Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu
Zaposleni NIS-a donirali su ultrazvučne dijagnostičke aparate Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu

Reč je o široj filantropskoj akciji NIS-a u okviru koje su zaposleni, zajedno sa donacijom kompanije, prikupili više od 4,5 miliona dinara i na taj način obezbedili kupovinu četiri CTG aparata i pokretni kolor ultrazvuk, koji omogućavaju praćenje stanja trudnica i porodilja 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Takođe, donacijom su obezbeđeni i klima uređaji za ovo porodilište.

Ova humanitarna akcija je samo jedan u nizu programa koje NIS sprovodi u okviru društveno odgovornog poslovanja i na ovaj način unapređuje i poboljšava zdravstvenu negu u institucijama u Srbiji. Podrška mladim naraštajima za NIS ujedno predstavlja i sprovođenje u praksu kompanijskog slogana „Budućnost na delu“. Uprkos krizi u naftno-gasnom sektoru, kompanija je nastavila da ulaže u oblasti društveno odgovornog poslovanja, a kroz humanitarne projekte samo u 2015. godini uloženo je ukupno 35,3 miliona dinara.

Predstavnici NIS-a i Kliničkog centra Vojvodina u „Betaniji“
Predstavnici NIS-a i Kliničkog centra Vojvodina u „Betaniji“

„Zahvaljujući ovoj humanitarnoj akciji zaposlenih i naše kompanije pokazali smo i kao pojedinci i kao kompanija da istinski brinemo o zajednici u kojoj poslujemo, posebno o najmlađima koji su budućnost naše zemlje. Neka ova uspela akcija bude motiv više da nastavimo sa humanitarnim aktivnostima i pokažemo da se budućnost zaista piše srcem“, navela je Sanja Lubardić, direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije, koja je u ime kompanije NIS uručila donaciju Kliničkom centru Vojvodina.

Bogdan Basta, ekspert koordinator za HSE i podršku intervencija – Pogon „Remont“ je u ime zaposlenih NIS-a izjavio:
„Meni je čast i zadovoljstvo da smo mi kao zaposleni NIS-a uz podršku našeg menadžmenta pokrenuli i podržali ovu akciju pod nazivom „Budućnost se piše srcem“ i uspeli na ovaj način da pomognemo da što više beba bude u ovoj zemlji. I u narednom periodu nastavićemo da sprovodimo ove akcije u kojima će zaposleni učestvovati“.

Donaciju u ime kompanije su uručili Sanja Lubardić, direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije, i Bogdan Basta, zaposleni u NISu
Donaciju u ime kompanije su uručili Sanja Lubardić, direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije i Bogdan Basta, zaposleni u NIS-u

Tihomir Vejnović, upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine je na svečanosti povodom uručenja donacije izjavio:

„Ovo je za nas veliki dan. Pre svega je ovo znak velike humanosti i dobrote ljudi koji su izdvojili svoja sredstva da bi pomogli u praćenju porođaja preko 6.500 porodilja svake godine na našoj klinici. Pored aparata za kardiofotografiju, ovom donacijom smo dobili i vrlo značajan ultrazvučni aparat pomoću koga možemo vrlo brzo da otkrijemo poremećaje u samom procesu porođaja. Zahvaljujući ovom humanom delu i ovoj donaciji mi ćemo poboljšati kvalitet nadzora u porođaju na našoj klinici“.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd