Zloupotreba NIS brenda na društvenim mrežama

Koristeći naziv i logo NIS-a, nepoznati počinioci su organizovalilažnu nagradnu igru na društvenoj mreži Facebook, u kojoj su zahtevali od nasumično izabranih korisnika društvenih mreža da pošalju svoje lične podatke i fotografije.

Ovim putem obaveštavamo sve svoje potrošače, klijente i pratioce na društvenim mrežama da kompanija NIS nije organizovala nikakve nagradne igre i zahtevala od učesnika slanje ličnih podataka u zamenu za nepostojeću nagradu.

NIS je o ovim slučajevima odmah obavestio Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal Republike Srbije. Takođe, sporna stranica je odmah prijavljena kao lažna društvenoj mreži Facebook. Svim ljudima koji su prevareni u lažnoj nagradnoj igri savetujemo da se obrate Policijskoj stanici ili Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd