Motorno gorivo

Kvalitet motornih goriva direktno utiče na rad i vek motora, kao i na emisiju izduvnih gasova, odnosno na kvalitet vazduha.

nis_piu_motorno_gorivo
Sve vrste goriva prolaze strogu i redovnu laboratorijsku kontrolu i odgovaraju zahtevima „Pravilnika o tehničkim i drugim zahtevima za tečne vrste goriva naftnog porekla”, a evropremijum BMB 95, G-Drive 100, evrodizel i premijum evrodizel ULTRA D odgovaraju i evropskim standardima kvaliteta.
U skladu s potrebama potrošača, NIS nudi sledeće vrste goriva na svojim benzinskim stanicama:

Vrste goriva: Opis:
gdrive Novi premijum benzin 100 oktana G-Drive 100 sadrži aktivne komponente koje omogućavaju efikasniji rad motora, poboljšavaju njegove performanse i pozitivno se odražavaju na njegovu ispravnost i dugovečnost. Proizvedeno prema najvišim tehnološkim standardima, G-Drive 100 je gorivo nove snage koje će vašem motoru pružiti profesionalnu zaštitu, a vama sigurniju i uzbudljiviju vožnju. Specijalna formula ovog goriva produžava radni vek motora i sprečava nastanak kvarova. G-Drive 100 prodaje se ekskluzivno na Gazprom mreži benzinskih stanica. Saznajte više
Evro BMB 98 je namenjen vozilima novije generacije, ali i starijim automobilima, jer obezbeđuje brži i startniji motor uz povećanje ekonomičnosti. Prednosti Evro BMB 98 u odnosu na Evro premijum BMB 95 su veća oktanska vrednost goriva što daje veću snagu motoru, povećava njegovu ekonomičnost, te doprinosi mirnijem i stabilnijem radu motora. Pored toga, korišćenje ovog benzina doprinosi očuvanju životne sredine kroz smanjenje emisije štetnih izduvnih gasova (sadrži najviše do 10 ppm sumpora u skladu sa evropskim standardima).
Evropremijum BMB 95 je gorivo vrhunskog kvaliteta koje potpuno ispunjava najoštrije zahteve za Evro 5 emisione standarde za putnička vozila. Namenjen je vozilima novije generacije, njihovom očuvanju, kao i očuvanju životne sredine, a kvalitet evropremijuma BMB 95 je u skladu sa evropskim standardom kvaliteta benzina EN 228.
Naš evrodizel vrhunskog kvaliteta omogućava maksimalne performanse vozila, pravilno paljenje i besprekoran rad motora čak i na izuzetno niskim temperaturama. Mirniji rad, veća snaga i manja potrošnja jesu prednosti korišćenja ovog goriva. Proizveden po najstrožim proizvođačkim specifikacijama, kvalitet evrodizela je potpuno u skladu sa evropskim standardom EN 590.
TNG auto-gas prilagođen je uređajima za gas novije generacije. Ekonomičnost auto-gasa ogleda se u niskoj ceni, dužem veku trajanja motora, nižim troškovima održavanja vozila, dužem periodu zamene ulja i svećica, dužem veku trajanja katalizatora. Sa ekološkog aspekta, znatno je povoljniji od klasičnih motornih goriva. Proizveden po najstrožim proizvođačkim specifikacijama, kvalitet auto-gasa TNG potpuno je u skladu sa evropskim standardom EN 589.
cng Komprimovani prirodni gas je prirodni gas koji se komprimuje na pritisak od 220-250 bara. Glavni sastojak je metan, koji u poređenju sa ostalim derivatima ima najmanji koeficijent emisije CO₂ po jedinici oslobođene energije i kao takav doprinosi poboljšanju kvaliteta vazduha. Komprimovani gas omogućava lakši start i bolje performanse motora. Ovo gorivo je za sada dostupno samo na NIS Petrol benzinskoj stanici „Novi Sad 10“.

U sekciji PROIZVODI:

 •  

  Motorno gorivo

  Visokokvalitetna goriva proizvedena u našoj Rafineriji

 •  

  Ulje za loženje

  Energetska goriva za primenu u industriji

 •  

  Komprimovani gas

  Novo ekološko gorivo

 •  

  Gas u bocama

  TNG boce za domaćinstvo i industriju

 •  

  Bitumen

  Evro i polimer modifikovani bitumen za puteve

 •  

  Avio goriva

  Snabdevanje vazduhoplova visokokvalitetnim gorivom

 •  

  Brodsko gorivo

  Snabdevanje plovila evro dizelom vrhunskog kvaliteta

 •  

  Ulja i maziva

  Ulja, maziva i dopunske tečnosti NISOTEC i G-Energy