Pančevo

NIS tradicionalno podržava Pančevački džez festival u okviru programa "Zajednici zajedno"
NIS tradicionalno podržava Pančevački džez festival u okviru programa “Zajednici zajedno”

Na ovogodišnjem festivalu učestvuju prestižni svetski i domaći džez umetnici poput gitariste Džona Skofilda, džez pijanistkinje i kompozitorke Majre Melford, legendarnog italijanskog trubača Enrikea Rava i mnogih drugih. U domaćoj ponudi, između ostalog, predstavljaju se umetnici poput sastava Sound sculptures, benda čuvenog džez pijaniste i člana Big benda RTS-a Ivana Aleksijevića, kao i Lazar Tošić kvarter i Marko Đorđević.

NIS tradicionalno podržava ovaj muzički festival sa ciljem da doprinese razvoju i promociji kulturnih vrednosti i razvoju grada Pančeva u skladu sa svojim korporativnim sloganom“ Budućnost na delu“.

Program “Zajednici zajedno” osmišljen je sa ciljem unapređenja kvaliteta života i razvoja lokalnih zajednica u kojima NIS posluje. Kompanija već osmu godinu zaredom uspešno realizuje i podržava društveno odgovorne projekte u 11 gradova i opština: Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža i Srbobran.

Restauracija Narodnog muzeja Pančevo obuhvatila je Svečanu salu i sve oslikane površine na zgradi, čime su stvoreni uslovi za otvaranje stalne muzejske postavke u ovoj ustanovi kulture.

Uz podršku koju je kompanija NIS obezbedila u okviru programa „Zajednici zajedno“ održan je IV Green Days Festival. Ovogodišnji festival smatra se, po oceni organizatora i gostiju, najuspešnijim do sada.

NIS je podržao internacionalni karneval u Pančevu koji se održavao od 15. do 19. juna. U pitanju je najveća karnevalska manifestacija u zemlji, kojoj prisustvuje veliki broj posetilaca, učesnika, ambasadora i visokih zvaničnika iz zemlje i inostranstva, što festivalu daje internacionalni karakter.