13.06.2017

Стратешким партнерством до иновативних решења

'
  • Views 746

Реч је о проширењу и унапређењу дугогодишње сарадње НИС-а и БАСФ-а чије адитиве НИС користи у производњи уља и мазива, као и брендираних горива, како би се обезбедио њихов бољи квалитет

​НИС и немачка хемијска компанија БАСФ потписали су у Привредној комори Србије Споразум о пословно-техничкој сарадњи којим је дефинисано партнерство две компаније у области унапређења квалитета производног програма НИС-а, као и развоја технологије производње нафтних деривата.

Као једна од водећих регионалних енергетских компанија, НИС ће у оквиру стратешке сарадње са светским хемијским гигантом радити на даљем побољшању квалитета уља, мазива и целокупне палете нафтних деривата, као и на проширењу понуде висококвалитетних производа. Реч је о проширењу и унапређењу дугогодишње сарадње НИС-а и БАСФ-а чије адитиве НИС користи у производњи уља и мазива, као и брендираних горива, како би се обезбедио њихов бољи квалитет.

Споразум о пословно-техничкој сарадњи потписали су Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а и др Томас Нарбешубер, потпредседник компаније БАСФ за Југоисточну Европу.

– БАСФ, као једна од водећих команија у сектору аутомобилских флуида и рафинеријских хемикалија, препознала је НИС као партнера са визијом о расту и одрживом развоју, не само у Србији, већ и регионално. У питању је компанија која улаже и континуирано инвестира у модернизацију технологије и побољшање квалитета производа које нуди. Верујемо да ће изградња снажних партнерских односа између наше две компаније омогућити дугорочне бенефите за тржиште и допринети снажнијем повезивању српске и немачке привреде – рекао је др Томас Нарбешубер, потпредседник компаније БАСФ за Југоисточну Европу.

НИС континуирано ради на унапређењу свих технолошких процеса и на развоју свог производног програма како бисмо својим потрошачима увек нудили производе врхунског квалитета. Заједно са нашим дугогодишњим партнером, компанијом БАСФ, идемо корак напред и развијамо иновативна решења у технологији производње нафтних деривата.

Кирил Тјурдењев,генерални директор НИС-а

Тања Мишчевић, шеф преговарачког тима Владе Србије за вођење преговора о приступању Републике Србије ЕУ сматра да је овај Споразум свакако значајан.

– Важно је учити из туђих искустава и искористити их како би се побољшало сопствено деловање. У том контексту верујем да ће БАСФ, као највећи произвођач хемијских производа у свету, преко уговорене пословно-техничке сарадње, преносом свог искуства, допринети побољшању ефикасности прозводње НИС-а као и њеном општем унапређењу, а самим тим имаће и позитиван утицај на привреду Србије – наводи Мишчевић.

Према њеним речима, процес приступања Србије ЕУ утиче на читаво друштво и заједнички труд сваког његовог дела је потребан како би Србија на том путу била успешна.

– Привреда, без сумње, има значајан удео у томе. У тренутној фази преговора и недавним отварањем Поглавља 20 које се односи на индустријску политику и предузетништво, улога привреде у нашем приближавању ЕУ постаје све већа и оваква повезивања компанија из Србије са компанијама из Европске уније пружају допринос евроинтеграцијама Србије кроз увођење стандарда и пракси које постоје на јединственом тржишту ЕУ. Тиме се олакшава домаћим компанијама приступ овом тржисту а потом, када Србија постане њена чланица, омогућава да несметано фунционишу као његов део. Треба напоменути и да процес приступања Европској унији обезбеђује све већу сигурност и извесност у пословној сфери и тако чини наше тржиште привлачнијим за стране компаније, растерећује домаће привреднике и поспешује њихов напредак и на тај начин доприноси свеукупном развоју Србије – сматра Тања Мишчевић.

Чланак је објављен у магазину Energize бр. 11

  • Подели:
  • Facebook
  • Twitter