Одговорни према ресурсима

Наш дом је Србија

Људи су наша највећа снага.

Наш тим броји 11.000 запослених и у њему свако ради оно у чему је најбољи, а удруженим снагама остварујемо запажене резултате. Да бисмо наставили истим путем, само у 2017. години уложили смо скоро 200 милиона динара у програме обуке и усавршавања како би наши запослени и даље напредовали и постали врхунски стручњаци у својим областима.

Cамо у 2017. години уложили смо скоро 200 милиона динара у програме обуке и усавршавања

Одговорност је принцип нашег пословања.

У последњих девет година уложили смо 2,7 милијарди евра у развој и унапређење пословања. Модернизовали смо Рафинерију нафте у Панчеву, увели савремене технологије у истраживање и производњу нафте и гаса, развили мрежу бензинских станица и омогућили сопствену производњу електричне енергије. НИС зато данас поносно носи епитет лидера на регионалном енергетском тржишту.

Људи и природа су на првом месту.

Од 2009. године, више од 12 милијарди динара уложили смо у еколошке пројекте и усклађивање радних процеса са највишим светским стандардима у тој области. Кључна постројења и процеси су модернизовани и тиме смо унапредили заштиту животне средине у нашој земљи.

Bише од 12 милијарди динара уложили смо у еколошке пројекте и усклађивање радних процеса са највишим светским стандардима у тој области

Друштвена одговорност је за нас брига о будућности.

Приоритет НИС-а је одрживи развој, а то значи стални економски напредак, унапређење људских ресурса, одговоран однос према заједници и заштита животне средине. Србија је наш дом, који брижљиво чувамо за будуће генерације.

Одлучни да оснажимо младе

Сви смо један тим

Србија је наш дом и желимо да он сваког дана буде све лепши.

Зато смо издвојили више од 1 милијарде динара за реконструкцију вртића, здравствених установа, паркова, игралишта и школа и за друге пројекте важне за добробит заједнице у нашој земљи. Заједно са партнерима широм Србије настављамо да градимо „Будућност на делу“.

Издвојили смо више од 1 милијарде динара за пројекте важне за добробит заједнице

Улагањем у науку улажемо у будућност.

Зато годинама подржавамо школе, факултете, научне и образовне установе широм Србије. Више од 5 милиона евра уложили смо у унапређење образовања – стипендирамо студенте, обнављамо лабораторије, учионице и кабинете и континуирано подржавамо рад Истраживачке станице Петница.

Брига о најмлађима је наш приоритет.

Зато смо донирали преко 30 милиона динара Дечјој болници у Новом Саду и Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој у Београду. Учествовали смо у бројним пројектима прикупљања средстава за набавку најсавременије медицинске опреме за здравствене установе широм Србије, а посебно се поносимо тиме што је више од 1500 наших радника учествовало у бројним волонтерским и хуманитарним акцијама.

Више од 1.500 наших радника учествовало је у бројним волонтерским и хуманитарним акцијама

Добар тимски дух је увек победнички.

Поносно стојимо уз највеће српске спортске клубове и организације као што су ФК Црвена звезда, КК Партизан, ОК Војводина, Тениски и Кошаркашки савез Србије. Физичка активност деце је за нас једнако важна као и врхунски спортски резултати и зато кроз бројне пројекте пружамо подршку најмлађима да уђу у свет спорта, развију тимски дух и науче како да поштују своје противнике.

Иновативни у технологијама

Кретање је наш посао

НИС је лидер у иновацијама.

Водећу позицију на регионалном тржишту нафтних деривата градимо на сталном увођењу иновативних технологија и модерне опреме. Наш Научно-технолошки центар у Новом Саду запошљава преко 300 радника, међу којима су врхунски стручњаци из бројних научних дисциплина. НТЦ је истинска подршка нашој компанији, али и центар за развој иновација и нових технологија од којих корист има читаво друштво.

Стално уводимо иновативне технологије и модерну опрему

Чувамо животну средину и повећавамо енергетску ефикасност.

Увели смо компримовани природни гас (CNG) који је еколошки најперспективније гориво, а његова употреба унапређује заштиту животне средине у Србији.

Наше бензинске станице заслужено носе признање „Најбоље из Србије“.

На више од 400 бензинских станица у Србији и земљама региона пружамо врхунску услугу својим потрошачима и нудимо горива највишег квалитета.

Пружамо врхунску услугу на више од 400 бензинских станица у Србији и региону

Иновације значе напредак.

Модернизацијом смо Рафинерију нафте Панчево сврстали у ред најбољих рафинерија у овом делу Европе. Улагањем 500 милиона евра само у првој фази модернизације наших прерађивачких постројења омогућили смо производњу најквалитетнијих горива у Србији, знатно смањили емисију штетних материја у атмосферу и отворили нова радна места.

Наша будућност је зелена.

У наредном периоду ћемо заједно са међународним партнерима уложити више од 300 милиона евра у изградњу термоелектране – топлане у Панчеву која ће производити еколошки чисту енергију, као и у развој свог ветропарка. Тако ћемо постати значајан произвођач електричне енергије и додатно допринети енергетској стабилности наше земље.

Заједно са међународним партнерима уложићемо више од 300 милиона евра у изградњу термоелектране-топлане у Панчеву и развој ветропарка