Информације о компанији

НИС Група је један од највећих вертикално интегрисаних енергетских система у Југоисточној Европи.

nis_onama_informacije_o_kompaniji

НИС је данас једна од најуспешнијих компанија и највећи буџетски давалац у Србији.

Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и природног гаса, промет широког асортимана нафтних и гасних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Седиште НИС-а и главни производни капацитети налазе се у Републици Србији: нафтна и гасна налазишта, Рафинеријa нафте Панчево, складишта, као и мрежа бензинских станица.

Осим у Србији, НИС делатност развија и у региону Балкана. Регионална експанзија одвија се у два основна правца – на пољу истраживања и производње нафте и гаса (у Румунији и Босни и Херцеговини) и кроз развој малопродајне мреже (у Бугарској, Босни и Херцеговини и Румунији). Укупно, НИС на тржишту Балкана управља мрежом од преко 400 бензинских станица у два бренда – маасовни NIS Petrol и премијум бренд GAZPROM. Поред тога, НИС је активан и на пољу трговине електричном енергијом где је, поред тржишта Србије, присутан и на тржиштима Босне и Херцеговине, Црне Горе, Румуније, Словеније и Мађарске.

Циљ НИС-а је да буде пример другима по ефикасности пословања и динамици одрживог развоја, као и да у изазовним макроекономским околностима обезбеди нове вредности за своје акционаре, запослене и заједницу у којој послује.

Поред пословних активности, НИС реализује и бројне друштвено одговорне пројекте чији је циљ да се унапреди живот заједнице у којој компанија послује. Напори НИС-а у овој области посебно су фокусирани на младе људе који су носиоци будућег развоја.
НИС је данас једна од најуспешнијих компанија и највећи буџетски давалац у Србији.

Руска компанија „Гаспром њефт“ поседује 56,15 % акцијског капитала НИС-a, док је 29,87 % акција у власништву Републике Србије. Остатак припада грађанима, запосленима, бившим запосленима и другим мањинским акционарима. Акцијама НИС-а тргује се на Београдској берзи.

У овој секцији:

 •  

  НИС у бројкама

  Параметри који доказују наш успех

 •  

  Управљање

  Упознајте чланове нашег руководећег тима

 •  

  Мисија, визија, вредности

  Непромењива начела која нас мењају на боље

 •  

  Кодекс пословне етике

  Документ који уређује етичке норме НИС-а

 •  

  Историја

  Сазнајте како је све почело

 •  

  Музеј НИС-а

  Чувамо нашу богату прошлост и традицију

 •  

  Награде и признања

 •  

  Одлуке и правилници